Cevaplar için teşekkür ederim.
Ben de ilk dediğinize mantık verememiştim, şimdi hypnamed arkadaşımın da dediği statik IP mevzusunu duyunca taşlar yerine oturdu. Statik IP gerektiğini bir yerde daha okumuştum fakat unutmuşum, çok teşekkürler.
Kendi makinem üzerinden açmak için uğraşıyorum aslında, FiveM sunucu hizmetlerinde yerel fiyatlandırma yok zaten ekonomimiz de belli. Arkadaşlarımla beraber oynayabileceğim kadar olsa bile yeter bana. Güvenlik konusunda kendi makinemden host yaparsam ne tür savunma türleri uygulayabilirim? Veya uygulayabilir miyim? (ben araştıracağım fakat öneriniz varsa yazabilirsiniz efenim)
Bu port açma denemeleri boyunca Hamachi kullanıyorduk, her adımda arkadaşım sunucuya bağlanmaya çalıştı fakat olmadı. Modemin güvenlik duvarı kapalıyken denememiştik gerçi. Şimdi ağabeyime danıştım ekte olan WAN arayüzü opsiyonlarıyla alakalı, modemi yakın zamanda (operatör değiştirirken) sıfırladığımızdan dolayı tekrar güncellememiz gerekebilir dedi. Onu da araştırayım.
Çok teşekkür ederim, bunu unutmuştum. Güvenlik olayı konusunda kendimi ikna edecek kadar güvenlik sağlayabilirsem dinamik IP düşünüyorum, arkadaşlarla oynarken bir tehlike arz etmez diye düşünüyorum gerçi. İyice araştıracağım.
Öneriniz için teşekkürler.
Bir arkadaşıma sorduğumda onun da benimle aynı operatöre geçtiğinde IP havuzuna düştüğünü ve bir program kullanarak port açtığını söyledi. Onun söylediği programda sadece tcp port açılıyordu, ben de araştırıp tcp/udp portu açabilen bir program buldu. Localtonet adlı programla sorunumu çözebildim, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.