Power Boost VK-P15b kontrolcüyü anakarta bağlamak

Eyupsmz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Elimde.
Power Boost VK-P15b 600W 80 Plus USB 3.0 mesh kasa ve.

Gigabyte H610M h 3200MHz DDR4 soket 1700 M.2 anakart mevcut.

Bu kasadaki 3 önde 1 arkada toplam 4 fan var ve 6 pinli, bu fanlar kasa yanındaki kontrolcüye bağlı.
Kontrolcü enerjiyi güç kaynağından alıyor RGB kablosu ise kasadan geliyor kumanda ve kasa üzerindeki tuşla kontrol ediliyor.

Kontrolcü enerjiyi güç kaynağından aldığı için sabit bir hızda çalışıyor fanlar. Ders çalışırken, YouTube'da gezinirkende aynı hız, Ultra yüksek oyun ayarlarında oyun oynarkende aynı hızda dönüyor. Bu kontrolcüyü anakarta bağlayabilir miyim? Başka bir kablo ile enerjisini güç kaynağından değil de anakarttan alabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam aradığınız cevap mı bilmiyorum ancak kasa fanları için size kasanın yanında verilen kumandanın s- butonuna fanlar durana kadar basın. Ardından sadece 1 kere s+ basın. Böylelikle kumanda yardımı ile çalıştırabileceğiniz en sesiz modda kasa fanlarınızı çalıstıracaksınız.
Cpu fan için ise pc açılırken "del" tuşuna karşınıza BIOS ekranı çıkana kadar bas çek yapın. Açılan ekranda q6 (akıllı fan) basın. Sağ yukarıda "CPU_FAN Hizi kontrolcusu" yazan yerden modu "Sessiz" olarak seçin. İsterseniz sağ taraftaki "SYS_FAN1" ile kendi cpu fan profilinizi de oluşturabilirsiniz.

Bende aynı sistemi kullanıyorum, "Power Boost VK-P15b 600W 80 Plus kasada hangi psu var?" Diye merak ettiyseniz benim gibi bir sonuç bulamamışsınızdır ancak yakın zamanda, halihazırda olan ile bir sorun yaşamamış olsam da, yeni psu sipariş verdim. O gelince eskisini çıkarıp fotoğraflayıp forumda paylaşacağım. Bu forumda sadece fotoğraflardan belli bir kalite analizi yapabilen kişiler var, onlar bu merakimiza cevap verecektir. Hem sizi o paylaşımlara etiketleyeceğim hem de olur da ileride birisi bu yazıyı görüp sonucu merak eder diye bu konuşmanın altına ilgili gönderiye giden bir bağlantı koyacağım.

Sorunum aslında bilgisayarın kendi kendine kapanması, restart atması. Kasa fanları sabit hızla çalıştığı için ısındığını düşünüp kendini kapatıyor sanıyorum ama öyle değil. chrome da gezinirken discord vs kullanırken bile pc kapanıyor. galiba PSU sıkıntılı.

@Eyupsmz o sorunun neden olduğunu bilmiyorum ancak ben ayni kasa ve PSU'u 12100F'i fanları sesiz modda ve RX6700 ile kullanıyorum ve ne ısınmadan yana ne de bahsettiğiniz gibi herhangi bir teknik arıza ile karşılaşmadım. Bahsettiğiniz problemi forumda bakınca yazılımdan tutun da (Çözüldü: Bilgisayar kendine reset atıyor) CPU, CPU cooler, RAM, GPU, PSU her türlü parçadan olabileceğini belirtenler olmuş. Problem hakkında forumda yeni konu açmanızı tavsiye ederim. Belki de, sıcaklıklardan bu kadar şikayet ettiğinize göre işlem soğutucuda sorun vardır, bilmiyorum. Ancak yine de, benim gibi, PSU değiştirmek isterseniz sisteminizi, değistirme sebebinizi, bütçenizi de belirterek yeni konu açıp @Oreki etiketlerseniz o size yardımcı olacaktır.

Bu arada geçen mesajımda bahsettiğim gibi bugün PSU'mu değiştirdim, maalesef küçük tornavida olmadığı için henüz içini açamadım ancak eğer yaparsam içini açıp fotoğrafları paylaştığım konuya sizi de etiketlerim. Şimdilik sadece dışının fotoğrafını sizlerle paylaşıyorum. Küçük bir ön bilgilendirme, bu kasada anakart üst taraf çok yakin durduğundan, kasadan çıkan CPU (işlemci ek güç kablosu) kablosunu, kablo kanallarından geçirmek mümkün olmuyor. Kasanın üstünü de açmayı başaramadığımdan anakartın vidalarını söküp alan açmam gerekti.

Psu dış görünüşü;

Dosya Ekleri

• IMG_20231120_182012.jpg
    IMG_20231120_182012.jpg
    154,7 KB · Görüntüleme: 26

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı