Power düğmesine basınca bilgisayar açılmıyor

mehmet2333

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendisi
Arkadaslar bilgisayarın Power düğmesine basınca tepkisiz kalıyor. Fanlar bile dönmüyor dün hiçbir sıkıntı yoktu. Ekrana görüntü gelmeyince kasayı açtım, anakart güç girişini çıkarıp taktım. Daha sonra bu hale geldi defalarca denedim sorun ne de acaba?

Arkadaslar bilgisayarın Power düğmesine basınca tepkisiz kalıyor. Fanlar bile dönmüyor dün hiçbir sıkıntı yoktu. Ekrana görüntü gelmeyince kasayı açtım, anakart güç girişini çıkarıp taktım. Daha sonra bu hale geldi defalarca denedim sorun ne de acaba?

Sistemi yeni mi topladınız?

Bütün bağlantı kablolarını kontrol edin. Bilgisayarı kapatıp fişi çekin. Kasanın açma-kapama tuşuna arka arkaya 6-7 kere basın. Sonrasında sistemi çalıştırmayı deneyin. Çalışmazsa yine bilgisayarı kapatıp fişi çekin. BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekleyin. Bellekleri de çıkarıp sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin. Sonrasında her şeyi takıp bilgisayarı çalıştırın.

Anakart power bağlantısını çıkarın tornavida ile 2 ucu birleştirin ve çekin çalışırsa geçici olarak reboot tuşununun kablosunu power kablo girişi ile yer değiştirin çalışır.

Anakart power bağlantısını çıkarın tornavida ile 2 ucu birleştirin ve çekin çalışırsa geçici olarak reboot tuşununun kablosunu power kablo girişi ile yer değiştirin çalışır.
Pc çalışırken mi yapacam bunu tam olarak ne yapmam lazım daha detaylı yazar mısın
Anakarttan PC'yi açmayı deneyebilirsin.
Anakartta öyle bir tuş yok

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı