Power Supply fansız çalışır mı?

Hangi marka ve model bir PSU. Özellikle fansız üretildiyse, yeterli hava akışı ve pasif soğutması mevcutsa, neden çalışmasın? Fanı varmış ve sökülmüşse, hiç denemeyin zaten.

Üzerinden sökülmüş orası belli de bağlantıda yanlışlık yapıyorum sanırım. Tekrar bakacağım.

Üzerinden sökülmüş orası belli de bağlantıda yanlışlık yapıyorum sanırım. Tekrar bakacağım.

Sökülmüşse, PSU'nun gücüne ve sistemin ihtiyacına bağlı olarak aktif çalışma süresi değişir. Hiçbir hareket sağlayamıyorsa yüksek ihtimalle arızalıdır. En azından sistemi açabilecek kadar bir hareket olmalı. Eğer açılırsa; ısınma sonucu, sisteme zarar vermesi olası.

Tam olarak bu modelden bu arada.

Sisteminiz çok güçlü, fansız çalıştırmanızı önermiyorum.

Misal kağıt üzerinde, bununla APU sistemi (Toplasan 90-100W ister, fakat uzun süreli çalıştırmak her zaman risklidir.) PSU fanı dönmese bile, kasaniz ve CPU soğutmaniz da iyi ise sağlıklı çalıştırabilirsiniz. Sizin, çalıştırmaya çalıştığınız sistemin çektiği güç önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı