Power Supply Surges Detected

KaanTum

Hectopat
Arkadaşlar uzun süredir bilgisayarımda bir reset atma sorunu vardır, bilgisayar toplamadır sistem özellikleri:

• -Gtx 660 OC.
  • -İ 5 4440 3.1 GHz
  • -2x4 Hyperx Ram
  • -500w Güç kaynağı (Peak 360w)

Bir forumda çözüme yönelik bir şey görmüştüm onu yaptıktan sonra reset atmadı ve bu hatayı verdi(fotoğraf aşağıda) daha sonraki zamanlarda direk reset atmaya güvenli modda başlat vs. yazsı çıkan siyah ekran geldi. Bazen gündüz, gece yükteyken, yükte deilken kapanabiliyor. Garantiye gönderdim baktılar ve sorun olmadığını söylediler. Elimde bataryaları ölü bir Kesintisiz Güç Kaynağı var, bunu kullansam voltaj oynamaları için gerekli olan regülatör görevini görür mü? Sizce sorunumun kaynağı nedir? Teşekkürler.

hh.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Herşeyi de PSU'ya gömmemek lazım. Malum türkiye şartlarında yolda yürürken başına taş düşüp ölebiliyorsun. :confused:

Akım korumalı priz kullanmadığın için aldığın elektrikten kaynaklanmış olabilir.

Ayrıca kullandığın PSU'da düşük voltaj koruması ve yüksek voltaj koruması yoksa akım dalgalanmasında bileşenlerin zarar görebilir dikkat et.

Akım korumalı priz kullanıyorsanız, başka bir prizle deneyin. Olmazsa muhtemelen güç kaynağınız hata veriyordur. Değiştirmenizi tavsiye ederim.

Bileşenlerimin zarar görmemesi için anakartım bilgisayarı kapatıyor prizimin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.Voltaj dalgalanmasından olabileceğini düşünmüyormusunuz?

Asus diyor ki power tuşuna basınca psu da güç dalgalanmaları tespit etmiş ve seni bundan kurtarmış.
Psu sisteminize yetmiyor büyük ihtimalle kabaca hesaplayınca. eğer değilse yeni bir ups derdinize çare olabilir. çünkü pili bitikse oda bir işe yaramayacaktır.

Yeni bir psu alırken de ucu ucuna bir şey almamanı tavsiye ederim ilerde sistem yükseltme yaparken kafan rahat olur.
Yüksek verimliliği olan ürünleri tercih etmeye çalış 20 30 lira fazla verirsin ama verdiğine değer.
Corsair, thermaltake, zalman, fsp, ocz, xigmatek, seasonic, coolermaster, tagan aklıma gelenler. +80 verimlilikte olsun en azından alacağın ürün. bunların eski %70 verimlik gösteren mallarını hala stoklardan satıyorlar +80 sertifikasına bak mutlaka.
Birde 12v kanalından kaç watt/amper verdiğine bak çünkü neredeyse bütün donanım oradan besleniyor.

Yalnız saat 16.00 dan beri yaklaşık 4 5 saat Battlefield 3 oynadım tam yükte, kapanmadı. Fakat saat 12 gibi oyuna girdim 15 dakika sonra kapandı. Sistem oyun indirirken de birçok kez kapanmıştı,yani psu yetersizliğinden olduğunu zannetmiyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı