Power Supply'den garip bir ses geliyor

YusufSirac

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Normalde oyun sesini açtığım için pek rahatsız etmiyordu. Fakat vize haftası olduğundan ders çalışıyorum. Bu sese katlanamıyorum. Üstüne şaplak ya da yumruk vurduğumda ses gidip geri geliyor. Önceden bilgisayar soğukken bu sesi yapıyordu bir müddet sonra ses kendiliğinden geçiyordu. Şu an ses gitmiyor sebebi nedir? Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak fan kontrolü yapın. Sürtme de olabilir. Sürtme yoksa fan göbeği de sıkıntılı olabilir. Her fanda yağ deliği olmaz. Bu durumda değişim gerekir. Coil Whine olduğunu zannetmiyorum. Bu ses cızırtı şeklinde olur.

Normalde oyun sesini açtığım için pek rahatsız etmiyordu. Fakat vize haftası olduğundan ders çalışıyorum. Bu sese katlanamıyorum. Üstüne şaplak ya da yumruk vurduğumda ses gidip geri geliyor. Önceden bilgisayar soğukken bu sesi yapıyordu bir müddet sonra ses kendiliğinden geçiyordu. Şu an ses gitmiyor sebebi nedir? Ne yapabilirim?

Voltaj yüzünden olabilir veya bir kablo fana takılıyor olabilir.

İlk olarak fan kontrolü yapın. Sürtme de olabilir. Sürtme yoksa fan göbeği de sıkıntılı olabilir. Her fanda yağ deliği olmaz. Bu durumda değişim gerekir. Coil Whine olduğunu zannetmiyorum. Bu ses cızırtı şeklinde olur.
Acaba VD-40 ile hafif yağ püskürtsem sorun çözülür mü ? Ses fandan geliyor zaten. Demin çıldırdım sert bir yumruk attım. 5 dk kesildi şimdi tekrar başladı. :)
Voltaj yüzünden olabilir veya bir kablo fana takılıyor olabilir.
Yok fandan geldiğine eminim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla da faydası olmaz. Dıştan püskürtme sonrası aşırı toz da yapışabilir.

Uygun bir fan da takabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı