Power tuşuna 2 kere basınca görüntü geliyor

Favianobi

Decapat
Daha fazla  
RAM
8×2 CL16 3000mhz
Ekran kartı
RX6600 Sapphire Pulse
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 5600
Merhaba, dün bir konu açmıştım sorunla ilgili fakat forumda yaptığım araştırmadan sonra aklımda 3 5 fikir daha üredi. Sorun şu ki işlemci ve ekran kartı değişikliği yaptım PC'ye. R5 2600'ü R5 5600'le, RX590'ı RX6600 ile değiştirdim. PC'yi açınca mouse klavye ışığı geldi, işlemci fanı döndü fakat ekran kartı devreye girmedi. Powera basılı tutup kapatıp yeniden açınca görüntü geldi. Eski ekran kartımla denedim ve sorunsuz tekte açıldı.

Bütün soket girişlerim doğru şekilde takılı, BIOS pilini çıkarıp taktım sorunu çözmek adına, PSU tuşunu da kapadım kasa arkasından 3 5 saat sonra yeniden açtım fakat hala aynı sorun devam etmekte. Tahminim sistemde şase yapan bir parça var sanırım ve kısa devre oluyor. Power tuşuna basılı tutunca elektriği boşaltıyor ardından tekrar basınca güç geliyor. Sizce böyle kullanmam soruna yol açar mı yoksa ekran kartını servise göndermeli miyim? 2 günlük kartı da geri yollamak istemiyorum ve muhtemelen yollayınca sorun yok deyip bana geri teslim edecekler zaten. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konu hakkında?

Not: Sorun sadece uzun süre kapalı kalıp tekrar açtığımda oluyor onun haricinde bir sorun yaşamıyorum yani PC açıkken kapatıp tekrar açılınca dümdüz açılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı