Power tuşuna basınca bilgisayar açılmıyor

WariorFight

Kilopat
Merhaba, iyi günler. Dün gece bir şey yoktu az önce bilgisayarı açmak için Power tuşuna bastım fakat bilgisayar açılmıyor. Ama anakart ekran kartı ışığı falan yanıyor. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman şöyle yapalım; mevcut kasanın kapağını açın, güç kaynağından çıkan kabloların anakartına takılı olduğundan emin olun aynı şekilde güç düğmesinden çıkan kablonun anakartına takılı olduğundan emin olun. BIOS pilini çıkarıp tekrar takın.
Kontrol ettim takılı fakat bios pilini çıkaramıyorum yapamadım bir türlü 😃😃

O zaman şöyle yapalım; önce PSU'nun düğmesini kapatın ardından mevcut kasanın kapağını açın, güç kaynağından çıkan kabloların anakartına takılı olduğundan emin olun aynı şekilde güç düğmesinden çıkan kablonun anakartına takılı olduğundan emin olun. Tüm işlemlerinizi yaptıktan sonra PSU düğmesini açın ve tekrar deneyin. Yine olmazsa BIOS pilini çıkarıp tekrar takın.

Hocam üçlü prizi değiştirdim düzeldi şu anda çalışıyor bilgisayar çok sağ olun çok kolaymış çözümü.
Bir önceki mesajımı düzenledim, tekrar okuyun. BIOS pilini çıkarmak için çentikli bir metal anahtar var pil yuvasının iç kenarında. Mandal gibi bastırın pil yuvadan çıkar.

Şimdide tuşta tutaklık var hocam 1. basışımda açılmıyor bazen 1. basışımda açılıyor bazen 5. basışımda falan açılıyor neden olabilir sizce.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı