Çözüldü Power tuşuna basınca sistemin tepki vermemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

-Jwol-

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2019
Mesajlar
1.304
Çözümler
3
Selam dostlar. Bugün doğum günüm ve sistemim açılmıyor. Galiba kötü bir hediye verdi bana sistem. Neyse konumuza dönelim.

Dün gece 2 de PC'yi düzgün bir şekilde kapattım. Sabah kalktığımda PC'yi açmaya kalktığımda Power tuşuna bastım ve açılmadi ve fanlar tepki veriyor ne de sistem açılıyor. Klavye ve mouseın ışıkları yanıyor. Güzelinden bir temizlik yaptım fakat yine olmadı. Kabloların hepsini sıkıca oturturdum yine olmadı. RAM'leri çıkarıp taktım yine olmadi. BIOS pilini çıkarmak aklıma geldi fakat eğer sorun BIOS pilinde değil ise boşu boşuna bir daha flaşın içine kur vesaire yapmak istemiyorum. Konudan anlayan uzman kişiler yardim edebilir mi?

Sistem özellikleri:
Gigabyte B450M S2H.
Corsair Carbide Spec Delta 550W +80 PSU.
 
Çözüm
Kendi yöntemlerim ile çözdüm. PSU'yu çıkardım tonlarca birikmiş tozu temizledim ve kabloları biraz bastırdım içeri doğru. Herkese teşekkürler. Umarım ben ve kimse yaşamaz bu olayı.
Gece PC'den tık tık sesler duydum aklıma yeni geldi ya rüyaydı ya gerçek bilmiyorum. Ama tık tık ses geliyordu. Eğer dediğiniz şey ise ne yapmalıyım?

O "tık tık" sesinin bilgisayardan geldiğine eminseniz PSU'da sıkıntı çıkmış olabilir.
 
BIOS sıfırlamayı deneyin.
 
Tamam o zaman, söylemek istediğiniz şeyi tam olarak söyleyin de biz de öğrenelim. Bu kadar emin konuştuğunuza göre neyin ne olduğunu biliyorsunuz, "Anakartta kare bi' şey olur, onunla biraz oyna, yani ileri geri yap fazla baskı uygulamadan sakın çıkarma ama" biraz daha açıklayıcı olunuz lütfen.
Şahısın anlaması için öyle diyorum.Bilgisayardan anlamayan birisidir belki.
 
Merak etmeyin bilgisayardan gayet iyi anlarım siz detaya girin ben yapayım dediklerinizi.
Kanka kuzey köprüsünü biraz oynat, senin ana kartına baktım çizgili bir şey olmalı vidalarla ana karta sabitlenmiş, hatta üstünde ana kartın markası yazar, var mı bilmiyorum senin ana kartın da. Markası yani.
 
LGA775'ten sonra anakartların kuzey köprüleri kalktı. Kuzey köprüsünün bütün işlevleri işlemciye geçti. Konu sahibi yine de bir BIOS sıfırlamayı denesin.
 
Hiçbir şey :) Sadece pili çıkardıktan sonra bir 10 dakika falan bekleyin sonra pili takın. Bilgisayarı açmayı deneyin, olmazsa sıkıntıyı başka yerde arayacağız.
 
Kendi yöntemlerim ile çözdüm. PSU'yu çıkardım tonlarca birikmiş tozu temizledim ve kabloları biraz bastırdım içeri doğru. Herkese teşekkürler. Umarım ben ve kimse yaşamaz bu olayı.
 
Çözüm

Geri
Yukarı