Arkadaşım BIOS'una reset atmayı biliyorsan zaten BIOS'a giriyormuş resetle BIOS'u, F1'den F12 kadar tuşları dene bu tuşlardan hangisinde load optimized BIOS default settings yazıyor ise ona yes yani tamam de ve F10 ile kaydedip çık, böyle yaparsan BIOS'daki ayar değişikliğinin muhtemel etkisi olup olmadığını anlayacağız.
Kısa devre hocam muhtemelen. PSU'ya veya anakarta bir göz atın derim hatta değişim bile talep edebilirsiniz ilk 6 ayda oluşan donanım sıkıntıları ayıplı mal kategorisine girer.
Mesela simdi tekrar fişten cikardim taktim yapmadi. Tabii ki dusuncelerinize ve yorumlariniza saygim var. Yanlis anlamayin. Sadece cok anlamadigim için surekli olmaz miydi diye sordum. Tek farkinda oldugum su geliyor aklima. Dun mesela elektrik gitti geldi. Sonra yattim uyudum sabah kalktim fise taktim ve kendisi açıldı. Ama bir onceki yasadigim durumda elektrik gitmemisti. Sistemi alali 1 ay oluyor. Simdi servise verip orasini burasini minciklamalarini da cok istemedim acikcasi.
Haklısınız hocam kimse emin olmadan servisew gönderip bir bilgisayarı kurcalatması kimsenin hoşuna gitmez. o zaman şöyle yapın bir ay daha kullanın bir gözlemleyin ya da tanıdığınız bir bilgisayarcı varsa danışın o size yol gösterir diye düşünüyorum.
Arkadaşım BIOS'una reset atmayı biliyorsan zaten BIOS'a giriyormuş resetle BIOS'u, F1'den F12 kadar tuşları dene bu tuşlardan hangisinde load optimized BIOS default settings yazıyor ise ona yes yani tamam de ve F10 ile kaydedip çık, böyle yaparsan BIOS'daki ayar değişikliğinin muhtemel etkisi olup olmadığını anlayacağız.
Reset atmanda fayda var ihtimalleri yoketmiş olursun servise bile gitse şunlardan değil dersin ya da kafanda soruları yanıtlamış olursun, binde bir öyle bir ihtimal varsa.
Şimdi aklıma geliyor, belki devrede statik elektrik kalmış olabilir. Yada BIOS pilinden kaynaklanıyor olabilir. Önce bu varsayımlara göre çözümler dene servise gitmeden önce. Bi zararı olmaz kolay çözümleri var.
Reset atmanda fayda var ihtimalleri yoketmiş olursun servise bile gitse şunlardan değil dersin ya da kafanda soruları yanıtlamış olursun, binde bir öyle bir ihtimal varsa.
Şimdi aklıma geliyor, belki devrede statik elektrik kalmış olabilir. Ya da BIOS pilinden kaynaklanıyor olabilir. Önce bu varsayımlara göre çözümler dene servise gitmeden önce. Bir zararı olmaz kolay çözümleri var.