Powerbank amper artırma nasıl yapılır?

kmlemr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde 5V 2a 5000 mAh powerbank vardı .ben toplam 8 tane olmak üzere lion pilleri paralel bağladım. ama telefonu yavaş şarj ediyor .seri bağladım 4S ölçtüğümde devrenin çıkışından 7.30 gibi değer aldım. ancak telefon tepki vermiyor. bunu nasıl 5V 2.5 3'a yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Amper çıkış gücünü teknik bilgin çok üst düzey değilse kendin yapamazsın , kartın üzerindeki çıkış mosfetleri akımı belirler çoğu ucuz powerbankta bunlar driver , mosfet , aynı chip üzerindedir ve yüksek çıkış veremezler . Senin 2 pili paralel yapman depolananın enerjiyi arttırır ama yine telefonu aynı sürede doldurur gelelim seri bağlamana , seri bağlantıda karta gelen voltajı yüksek verdiğinde koruma yoksa devre yanabilir kısa devre olalablir ve bu voltaj çıkışa gelirse telefonuda bozabilirsin. En kolay çözüm internetten çıkışı yüksek bir şarj devresi alman.

Amper çıkış gücünü teknik bilgin çok üst düzey değilse kendin yapamazsın, kartın üzerindeki çıkış MOSFET'leri akımı belirler çoğu ucuz powerbankta bunlar driver, MOSFET, aynı chip üzerindedir ve yüksek çıkış veremezler. Senin 2 pili paralel yapman depolananın enerjiyi arttırır ama yine telefonu aynı sürede doldurur gelelim seri bağlamana, seri bağlantıda karta gelen voltajı yüksek verdiğinde koruma yoksa devre yanabilir kısa devre olalabilir ve bu voltaj çıkışa gelirse telefonuda bozabilirsin. En kolay çözüm internetten çıkışı yüksek bir şarj devresi alman.

Zaten geliyor devreye 2 tane lion pili seri bağlayıp devreye veriyorum 7.30 civarı USB çıkıştan ölçtüğümde 7.30 civarı değer gösteriyor direk veriyor enerjiyi benim istediğim voltaj düşürüp amper artırmak çok araştırdım bulamadım.

Zaten geliyor devreye 2 tane lion pili seri bağlayıp devreye veriyorum 7.30 civarı USB çıkıştan ölçtüğümde 7.30 civarı değer gösteriyor direk veriyor enerjiyi benim istediğim voltaj düşürüp amper artırmak çok araştırdım bulamadım.

Volataj amper ile doğru orantılıdır. Volatjı düşürüp amperi yükseltmen için direnç atman gerekir. Uygun değerlere sahip bir direnç yardımcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı