Powerbank'i sürekli şarj döngüsüne sokmak zararlı mı?

Doktrin

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, powerbank kasaya bağlayıp sürekli şarj olurken, telefonunumu da şarj bittikçe powerbank USB ile şarja taksam bir sıkıntı olur mu acaba?

Powerbankların çoğu kendi şarj olurken başka cihazı şarj etmez. Ayrıca içerisinde lityum pil olan tüm cihazları %100 şarjda uzun süre tutmak da pilin ömrünü ciddi anlamda kısaltır. Normal bir şekilde powerbanki şarj edip sonra telefonunuzu şarj edip powerbankin şarjı bitince de onu tekrar şarj ederek kullanırsanız tabii ki bir sıkıntı olmaz.

Merhaba, powerbank kasaya bağlayıp sürekli şarj olurken, telefonunumu da şarj bittikçe powerbank USB ile şarja taksam bir sıkıntı olur mu acaba?

Kendim Samsung'un 20000 mhalı Power bankını kunlanıyorum ve 2 günde bir şarja takıyorum telefon kulaklık şarj ede ede bitiriyorum ve şu anlık bir sorun yok 1 yıl olacak.

Pilin çalışma mantığına göre bir sıkıntı olmamalı diye düşünüyorum. Ama ben olsam yapmazdım düşünülmeyen bir faktör zarar verebilir.

Hocam sağlıksız. Powerbankler dolduğunda zaten batarya şarjını keser ama anakarti gereksiz yüke sokarsanız. Çünkü voltaj düştüğü için şarj işlemi başlar, şarj çipi ısınır. Ve cihaz taktığınız için step up modülü çalışır, o da ısınır. Yani sonuç olarak yapmayın.

Sabah şarjda bırakıyorum ve 4 saate doluyor ama 6 7 saat şarda kalıyor bende sorun yok şu anda.
Auto cut off var zaten. 7 saat boyunca pile full şarj gitmiyor. 100 olduğu anda kesiyor.

Sabah şarjda bırakıyorum ve 4 saate doluyor ama 6 7 saat şarda kalıyor bende sorun yok şu anda.
Auto cut off var zaten. 7 saat boyunca pile full şarj gitmiyor. 100 olduğu anda kesiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı