Powerboost 500W Quark PSU'dan ses geliyor

M.M.A

Hectopat
Abilerim geçen hafta bir bilgisayar aldım ve çalıştırdığımda çoğu kişinin yaptığı gibi bütün parçaları tek tek kontrol ettim. Bilgisayarı açtıktan sonra PSU'nun dibine girince kücük çapta cızırtılar geliyordu sonra gece bilgisayarı başka bir odaya taşımam lazımdı, bilgisayar kapalı vaziyetteyken fişini çekince bir ufak çarpıldım. Ertesi gün bilgisayarla oyun oynuyorum Csde arkadaşlarla rekabetçideyim, her şey gayet akıcı güzel oynuyorum 6-7 gibi roundlara geldiğimizde bilgisayar birden kapandı. Bütün LED'leri kapanıp geri açıldı ekranda sinyal yok yazıları çıktı hemen 1 saniye sonra bilgisayar restartlandı ve csye tekrar bağlandıktan 5 round civarı sonrasında yine yaşandı bu olay. Yaklaşık 2-3 saat geçti Euro Truck sim. Giriyim dedim yine PC kapandı bu sorun nedendir

Ayrıca ekran kartımda Coil Whine yok eminim PSU'dan geliyor bu ses.

Ekran Kartı: RX570 Armor
İşlemci: Ryzen 5 1600
RAM: XPG 8 GB
SSD: Patriot 240GB Burst
PSU: Powerboost 500W Quark

Sizce garantiye vermeli miyim yoksa düzeltebileceğim bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı PSU büyük ihtimalle. Hala anlamıyorum bu durumu, o kadar paraya sistem topluyorsun ucuz dandik bir PSU alıyorsun.

Psu sistemi beslemede sıkıntı yaşıyor. Yük altında kapanması da bunu gösteriyor. Bir de şase yapıyor ki o en tehlikelisi, zaman kaybetmeden servise götürün. Değiştirebiliyorsanız, daha eli yüzü düzgün bir psu alın.

O PSU'yu o sistemden hemen uzaklaştırmalısın. Bilgisayarı satın aldığın yer ile görüşüp sadece PSU'yu iade etmek istediğini belirt. Sinerji Bilgisayar'dan aldığını düşünüyorum. O PSU yerine High Power Eco 500W 85+ Bronze almalısın. PSU işi şakaya gelmez. Powerboost 500W Quark merdiven altı üretim bir PSU'dur.

Dostum içtenlikle arkadaşın PSU konusunda, benden daha fazla bilgi sahibi olduğuna inanıyorum. Evet size katılıyorum, iade edip kaliteli bir PSU alması konusunda hemfikiriz.

Herkes kafayı PSU’ya takmış
Konu sahibi arkadaşın tespitleri PSU'yu işaret ediyor.
"Bilgisayarı açtıktan sonra PSU'nun dibine girince kücük çapta cızırtılar geliyordu sonra gece bilgisayarı başka bir odaya taşımam lazımdı, bilgisayar kapalı vaziyetteyken fişini çekince bir ufak çarpıldım" dedi.

OCCT ile test eder misin? Yüksek ihtimal PSU arızası. PSU veya GPU testi yapsan yeterli. Eğer GPU testinde error sayısı artarsa ekran kartından da kaynaklı olabilir, PSU testinde direkt restart atarsa sorun PSU'dadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…