PowerBoost PSU sorunu

YasinÇ.

Decapat
Şöyle anlatayım PC'yi topladığımda her şeyi 3 ay araştırıp PSU'ya bakmamıştım fakat şu an çok pişmanım. Öncelikle sorunlar şöyle:
-PC kararlı yani stabil çalışmıyor.
-PC bazen 30 Sn'de kapanıyor.
-Elektrik faturası bilgisayarı aldığımdan beri 200 TL düşmüyor.
-FPS düşmesi yiyorum.
-Bilgisayar bazı zamanlarda geç tepki veriyor.
Ne yapmamı önerirsiniz acaba?

Bir sorun yoksa da PSU'da değiştirmelisiniz zaten yarın bir gün tüm sistemini çöp eder başını vuracak yer ararsın.

Bunu öneririm.

Sistem çöp olursa 2 yıllık garanti ile yenisi ile değiştirirler ama param olsa tabii ki yeni bir PSU alırdım. Para biriktirmem gerekecek maalesef.
Power Boost güç kaynakları biraz çürüktür. Bütçeniz olunca güç kaynağınızı değiştirin.

Para biriktirmeye başlasam iyi olacak anlaşılan.

Sorun PSU kaynaklı olursa diğer parçalar bu sorunu üstlenip değişim yapmazlar. Her parçanın ayrı garantisi var bir bütün olarak düşünme. O yüzden PSU en önemli parça diye bağırıyoruz zaten. En fazla PSU değişimi yapılır o kadar.

Dediğim gibi powerboost markasını önermiyoruz ancak;

BIOS'unuz güncel mi? Mavi ekran hatası alıyor musunuz? İşlemcinizi CineBench ile Ekran kartınızı da FurMark ile test edip sonuçlarını paylaşır mısınız.

Fatura konusunda ise 80+ kullanıyor düz 80+ yani var ile yok arasında. Hele ki marka powerboost ile saymayın bile o sertifikayı.

Sistem çöp olursa 2 yıllık garanti ile yenisi ile değiştirirler. Ama param olsa tabii ki yeni bir PSU alırdım. Para biriktirmem gerekecek maalesef.

Para biriktirmeye başlasam iyi olacak anlaşılan.
Mümkünse güç tasarrufu modunda kullanın bilgisayarı. Ne kadar faydalı olur, orasını bilemem.

BIOS.

Dediğim gibi Power Boost markasını önermiyoruz ancak;

BIOS'unuz güncel mi? Mavi ekran hatası alıyor musunuz? İşlemcinizi Cinebench ile ekran kartınızı da FurMark ile test edip sonuçlarını paylaşır mısınız?

Fatura konusunda ise 80+ kullanıyor düz 80+ yani var ile yok arasında. Hele ki marka Power Boost ile saymayın bile o sertifikayı.

BIOS güncel, daha önce hiç mavi ekran almadım. Sadece bir kere oyun esnasında ekran gitmişti 30 sn sonra geri gelmişti fun mark gibi testleri onlarca kez yaptım. Hiçbir sorun çıkmadı ki işlemci sıcaklığım 64 dereceyi dahi geçmedi.
Söylediğiniz sorunlarin 1-2 tanesi hariç diğerlerinin PSU ile alakasi yok, driverlar kurulu mu?
driverların hepsi kurulu

BIOS.

BIOS güncel, daha önce hiç mavi ekran almadım. Sadece bir kere oyun esnasında ekran gitmişti 30 sn sonra geri gelmişti fun mark gibi testleri onlarca kez yaptım. Hiçbir sorun çıkmadı ki işlemci sıcaklığım 64 dereceyi dahi geçmedi.

Driverların hepsi kurulu.

Elektrik faturası hariç diğerleri PSU ile alakasız, korsan oyun vs. indirdiniz mi?

Sistemi virüs programi ile tarayın, sorun devam ederse sıfırdan Windows kurulumu yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı