Powerbooster kasa ile gelen güç kaynağı değiştirilmeli mi?

3-5 ay idare eder mi diyorsunuz?

Her türlü işini görür. Kafan rahat olsun boş yere para vermene gerek yok.
inşallah

3-5 ay idare eder mi diyorsunuz?
Eder. Oyun çalışırken ısı değerlerinizi kontrol edin ara sıra PSU'yu dinleyin yüksek sesli bir cızırtı var mı diye. Belki bunları yapmanıza bile gerek kalmayacaktır ancak tedbiri elden bırakmamak lazım.

Eğer bütçen varsa değiştir ama dediğimiz gibi boş yere masraf biraz kullan performansına göre değişterebilirsin.

Eğer bütçen varsa değiştir ama dediğimiz gibi boş yere masraf biraz kullan performansına göre değişterebilirsin.

Bir iki hafta kadar deneyeyim. Cızırtı ve ses vs. yaparsa sıkıntıya bir işaret mi oluyor hocam @keremimsii

Hocam ben Frisby marka PSU kullanıyordum. Sürekli bir cızırtı sesi vardı(bunun sebebi sanırım tesisat, MSI PSU aldım yine de geliyor). 2.5-3 yıl kullandım sıkıntı olmadı. Ama kimse garantisini veremez açık konuşmak gerekirse bunlar iyi markalar değil. Frisby kasam her gün ayrı bir sorun çıkarıyor. Ne kadar idare edeceğini bilemeyiz belki 1 günde belki 10 yılda patlar. PSU durduk yere patlamaz öyle forumlarda yazılan bomba gibi benzetmeler makara amaçlı. Her PSU patlayabilir, ama PSU kalitesine göre bazıları tüm sistemi yakar bazıları sadece kendini yakar. Ani voltajlar ile elektrik kesilmelerinde ani şoklarla, yıldırım çarpmasıyla patlar genel olarak. Korumalarına göre voltaja karşı daha dayanıklı daha esnek olur. Açtığım konuya yanıt veren bir arkadaş Everest PSU'nun patladığını söylemişti. Tavsiyem en kısa zamanda kaliteli bir PSU alın, kasanın soğutması hava akışı iyiyse sıkıntı olmaz. Ama güç kaynağını en kısa zamanda değiştirin, sağlam olsun.

Sesi eğer cızırtı yada duraksama ısınma sorunu olursa direk değiştir yoksa kasayı çöpe atabilirsin anakartlar akım koruması var fakat yine yanabilir.

Bir iki hafta kadar deneyeyim. Cızırtı ve ses vs. yaparsa sıkıntıya bir işaret mi oluyor hocam @keremimsii
Çok ufak cızırtıları önemsemenize gerek yok sonuçta bunlar teknolojik ürün. Benim PSU'dan da kısık bir cızırtı geliyor ama bir sorun yok. Cızırtı yüksekse bir sorun olabilir. Bir süre deneyimledikten sonra bir karar verebiliriz. Hayırlı olsun şimdiden.

Sesi eğer cızırtı ya da duraksama ısınma sorunu olursa direk değiştir yoksa kasayı çöpe atabilirsin anakartlar akım koruması var fakat yine yanabilir.

Evet hocama katılıyorum. Dediğim gibi Frisby PSU da cızırtı vardı onunla alakalı sanıp değiştirdim. MSI'dan da ses gelince öğrendimki TOKİ evlerinin bazılarında bu genelde oluyormuş. Kaliteli bir şey olmayınca en ufak voltajda bile gitme ihtimali yüksek.

Yine de tedbir lazım sonra keşke deme.

Yine de tedbir lazım sonra keşke deme.

Tabii ki. MSI MAG A650bn aldım sonuçta kendini kanıtlamış bir firma. Akım korumalı prizde kullanıyorum. Bundan sonrası bizim elimizde değil tabii ki ama tedbir almamız gerekiyor ufak bir fiyat farkı için sistem yakmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…