Powerbooster kasa ile gelen güç kaynağı değiştirilmeli mi?

Yine de tedbir lazım sonra keşke deme.
Evet hocama katılıyorum. Dediğim gibi Frisby PSU da cızırtı vardı onunla alakalı sanıp değiştirdim. MSI'dan da ses gelince öğrendimki TOKİ evlerinin bazılarında bu genelde oluyormuş. Kaliteli bir şey olmayınca en ufak voltajda bile gitme ihtimali yüksek.
Çok ufak cızırtıları önemsemenize gerek yok sonuçta bunlar teknolojik ürün. Benim PSU'dan da kısık bir cızırtı geliyor ama bir sorun yok. Cızırtı yüksekse bir sorun olabilir. Bir süre deneyimledikten sonra bir karar verebiliriz. Hayırlı olsun şimdiden.
Hepinize teşekkür ediyorum bikaç hafta psuyu gözlemleyeceğim araştırmaya devam ederim

@inancfruxev Ben de zamanında PowerBoost 600w vatan'nın hazır sistemi içinde gelen PSU kullanmıştım. O zamanlar ben de yanacak, patlayacak, sistemin diğer parçalarına zarar vericek diye endişelenir, gerçek anlamda uykularım kaçardı. O sıra ki araştırmalarım sonucu forumdaki Oreki ve AndarHan adlı kullanıcıları keşfettim. Onlardan anlayabildiğim kadarı ile "C4, bomba" gibi söylemlerden endişelenme. Bomba gibi patlayan bir şey değil. Kötü/kalitesiz, güvenlik standartları eksik, testlerdeki performansı düşük psu'larda olacağı PSU'nun kendisinin bozulması. Genelde sistem içinde kalitesiz PSU geldiğinde, başkaca şikayetin yoksa (cızırtı hariç, tahminen cızırtı dediğiniz şey coil whine'dır. O başka bir şey. İçinde yüksek elektirik geçen cihazlarda görülebilen "bobin vızıltısı" dediğimiz şey olabilir. Ekran kartlarında da görülebilir. Biraz şans işiymiş o. Ayrıca araştırmasını yaparsınız.) başkaca şikayetiniz yoksa elinizde hangi model varsa bozuluna veya sizi uzun süreler götürecek, geçtiğinize/değişim yaptığınıza değecek bütçeye ulaşana kadar bekleyin, o zaman değiştirin diye tavsiyelerde bulunuyorlardı. Konu PSU ise kesinlikle Oreki ve AndarHan adlı kullanıcıları takip edin, değiştireceğiniz zaman bütçenizi ve ekran kartı-işlemci bilgilerinizle beraber bu kişileri etiketleyerek konu açın, onların tavsiyesini alın derim.

Ayrıca neden gerçek anlamda bomba değildir yazısını okumak isterseniz;Power Boost Fury 650W nasıl?

Kendim özelinde 4-5 ay PB güç kaynağını akım korumalı priz ile hiçbir şikayet olmadan kullanmış sonra MSI a550bn modeline geçmiştim.

Siz de, her ne kadar sadece "surge" konusu için fayda sağlasa da, bir akım korumalı priz alıp gidebildiği veya bütçe oluşturana kadar kullanabilirsiniz.

@inancfruxev ben de zamanında Power Boost 600W Vatan'nın hazır sistemi içinde gelen PSU kullanmıştım. O zamanlar ben de yanacak, patlayacak, sistemin diğer parçalarına zarar verecek diye endişelenir, gerçek anlamda uykularım kaçardı. O sıra ki araştırmalarım sonucu forumdaki oreki ve andarhan adlı kullanıcıları keşfettim. Onlardan anlayabildiğim kadarı ile "C4, bomba" gibi söylemlerden endişelenme. Bomba gibi patlayan bir şey değil. Kötü/kalitesiz, güvenlik standartları eksik, testlerdeki performansı düşük PSU'larda olacağı PSU'nun kendisinin bozulması. Genelde sistem içinde kalitesiz PSU geldiğinde, başkaca şikayetin yoksa (cızırtı hariç, tahminen cızırtı dediğiniz şey coil Whine'dır. O başka bir şey. İçinde yüksek elektrik geçen cihazlarda görülebilen "bobin vızıltısı" dediğimiz şey olabilir. Ekran kartlarında da görülebilir. Biraz şans işiymiş o. Ayrıca araştırmasını yaparsınız.) Başkaca şikayetiniz yoksa elinizde hangi model varsa bozuluna veya sizi uzun süreler götürecek, geçtiğinize/değişim yaptığınıza değecek bütçeye ulaşana kadar bekleyin, o zaman değiştirin diye tavsiyelerde bulunuyorlardı. Konu PSU ise kesinlikle oreki ve andarhan adlı kullanıcıları takip edin, değiştireceğiniz zaman bütçenizi ve ekran kartı-işlemci bilgilerinizle beraber bu kişileri etiketleyerek konu açın, onların tavsiyesini alın derim.

Ayrıca neden gerçek anlamda bomba değildir yazısını okumak isterseniz;Power Boost Fury 650W nasıl?

Kendim özelinde 4-5 ay pb güç kaynağını akım korumalı priz ile hiçbir şikayet olmadan kullanmış sonra MSI A550bn modeline geçmiştim.

Siz de, her ne kadar sadece "surge" konusu için fayda sağlasa da, bir akım korumalı priz alıp gidebildiği veya bütçe oluşturana kadar kullanabilirsiniz.

Coil whine hakkında biraz bilgim var. Abartılı olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Bobinler akım ayarlarken titreşir ve yalıtıma göre sesi dışarı iletir. Bu markaya, modele bağlı değildir. Rampage de görüleceği gibi ASUS markada da görülebilir. 4090 alan kullanıcılar bile yaşayabiliyor. Hatta garanti bildiğim kadarıyla performansa bir zararı olmadığı için sağlam olduğunu söylüyor bir şey yapmıyorlar. Çözümü henüz bulunmuş değil. Anormal bir şey olmadıkça sesi rahatsız eder sadece.

@inancfruxev Ben de zamanında PowerBoost 600w vatan'nın hazır sistemi içinde gelen PSU kullanmıştım. O zamanlar ben de yanacak, patlayacak, sistemin diğer parçalarına zarar vericek diye endişelenir, gerçek anlamda uykularım kaçardı. O sıra ki araştırmalarım sonucu forumdaki Oreki ve AndarHan adlı kullanıcıları keşfettim. Onlardan anlayabildiğim kadarı ile "C4, bomba" gibi söylemlerden endişelenme. Bomba gibi patlayan bir şey değil. Kötü/kalitesiz, güvenlik standartları eksik, testlerdeki performansı düşük psu'larda olacağı PSU'nun kendisinin bozulması. Genelde sistem içinde kalitesiz PSU geldiğinde, başkaca şikayetin yoksa (cızırtı hariç, tahminen cızırtı dediğiniz şey coil whine'dır. O başka bir şey. İçinde yüksek elektirik geçen cihazlarda görülebilen "bobin vızıltısı" dediğimiz şey olabilir. Ekran kartlarında da görülebilir. Biraz şans işiymiş o. Ayrıca araştırmasını yaparsınız.) başkaca şikayetiniz yoksa elinizde hangi model varsa bozuluna veya sizi uzun süreler götürecek, geçtiğinize/değişim yaptığınıza değecek bütçeye ulaşana kadar bekleyin, o zaman değiştirin diye tavsiyelerde bulunuyorlardı. Konu PSU ise kesinlikle Oreki ve AndarHan adlı kullanıcıları takip edin, değiştireceğiniz zaman bütçenizi ve ekran kartı-işlemci bilgilerinizle beraber bu kişileri etiketleyerek konu açın, onların tavsiyesini alın derim.

Kendim özelinde 4-5 ay PB güç kaynağını akım korumalı priz ile hiçbir şikayet olmadan kullanmış sonra MSI a550bn modeline geçmiştim.

Zahmet edip bu kadar yazmışsınız bilgisayar elime geçtiğinde dediklerinizi yapacağım bi nebze de olsa içim rahatladı teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı