@inancfruxev ben de zamanında Power Boost 600W Vatan'nın hazır sistemi içinde gelen PSU kullanmıştım. O zamanlar ben de yanacak, patlayacak, sistemin diğer parçalarına zarar verecek diye endişelenir, gerçek anlamda uykularım kaçardı. O sıra ki araştırmalarım sonucu forumdaki oreki ve andarhan adlı kullanıcıları keşfettim. Onlardan anlayabildiğim kadarı ile "C4, bomba" gibi söylemlerden endişelenme. Bomba gibi patlayan bir şey değil. Kötü/kalitesiz, güvenlik standartları eksik, testlerdeki performansı düşük PSU'larda olacağı PSU'nun kendisinin bozulması. Genelde sistem içinde kalitesiz PSU geldiğinde, başkaca şikayetin yoksa (cızırtı hariç, tahminen cızırtı dediğiniz şey coil Whine'dır. O başka bir şey. İçinde yüksek elektrik geçen cihazlarda görülebilen "bobin vızıltısı" dediğimiz şey olabilir. Ekran kartlarında da görülebilir. Biraz şans işiymiş o. Ayrıca araştırmasını yaparsınız.) Başkaca şikayetiniz yoksa elinizde hangi model varsa bozuluna veya sizi uzun süreler götürecek, geçtiğinize/değişim yaptığınıza değecek bütçeye ulaşana kadar bekleyin, o zaman değiştirin diye tavsiyelerde bulunuyorlardı. Konu PSU ise kesinlikle oreki ve andarhan adlı kullanıcıları takip edin, değiştireceğiniz zaman bütçenizi ve ekran kartı-işlemci bilgilerinizle beraber bu kişileri etiketleyerek konu açın, onların tavsiyesini alın derim.
Ayrıca neden gerçek anlamda bomba değildir yazısını okumak isterseniz;
Power Boost Fury 650W nasıl?
Kendim özelinde 4-5 ay pb güç kaynağını akım korumalı priz ile hiçbir şikayet olmadan kullanmış sonra MSI A550bn modeline geçmiştim.
Siz de, her ne kadar sadece "
surge" konusu için fayda sağlasa da, bir akım korumalı priz alıp gidebildiği veya bütçe oluşturana kadar kullanabilirsiniz.