Powercolor R9 270 TurboDuo OC Sıcaklık Değerleri

ÇataPAT

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar bu hafta başında aldığım ekran kartımın sıcaklık değerleri biraz fazla geldi.
Henüz tam olarak test etme imkanım olmadı ama 15-20 DK. Call of Duty Ghosts oyununu oynarken ekran kartının %100 ünü kullanmamasına rağmen sıcaklık değerleri 70-75 derecelere kadar çıkıyor yer yer geçtiği de oluyor boşta ise 44-45 derecelerde geziyor.

Bu ekran kartını kullananların yorumlarına baktığımda ise 60 dereceyi geçmediğini yazıyorlar
benim ekran kartım da acaba sorun mu var?

Sistem Özelliklerim
Asus P5K Se/Epu
İntel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz
AMD R9 270 POWERCOLOR TurboDuo OC
5 GB DDR2 RAM (3*1+2)
Corsair VS450 80+

Sistem bu şekilde arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GTX 970 GAMING 4G kullanıyorum sıcaklık 70-75 derece sıcaklık değerlerin gayet normal korkmana gerek yok hatta ılık sayılabilecek bir değer. 85'den sonrasında sıkıntı olur.

Uyarı aldım o yüzden yazamadım şimdi yazıyorum.

Kasa içi sirkülasyonunuz nasıl ? Kartın oyunlarda 70 75 derece olması normal ama boşta dediğiniz olay chrome veya başka bir program açık mı?

@NeoAnderson

Kardeş kasa 7 yıllık eski bir kasa ön tarafata bir adet 12 CM. fan var arka tarafta 12 CM. egzoz fan var.Hava sirkülasyonu kötü olma ihtimali var.Boşta dediğim olay tamamen boşta yani hiç bir işlem yapmadan o söylediğim değerlerde.Bir de ekran kartı için sistemdeki PSU'yu aldım kasa eski olduğu için üst tarafa monte ettim yani PSU nun fanı altta kalıyor.

Havalar son günlerde çok sıcak gidiyor, kasa içi havalandırmada iyi değilse bu değerlere çıkabilir.

@hknkck

Söylediğin gibi olabilir kardeş Adana da yaşıyorum havalar burda baya bir sıcak bunun etkisi her sene oluyor zaten sisteme bu yüzden oluyor olabilir.

Bence normal zaten havalar sıcak. Benim Asus Gtx 760 %98 kullanımda filan 78 dereceye çıkıyor...

@Aljosha

Kardeş benim sistem eski olduğu için işlemciyi stok halde kullanıyorum darboğaz felanda oluyor bu yüzden ekran kartını çoğu zaman tamamını kullanamaz gibime geliyor ama Call of Duty Ghosts oyununda darboğaz olayı pek fazla olmuyor ekran kartının çoğunu kullanıyor.

Bence normal r7 260c kullanıyorum, sicaklik degerleri ortalama 75 derece.

@FIrat BEY

Doğrudur kardeş benimki de oyunlarda o civarlarda.

MSI GTX 970 GAMING 4G kullanıyorum sıcaklık 70-75 derece sıcaklık değerlerin gayet normal korkmana gerek yok hatta ılık sayılabilecek bir değer. 85'den sonrasında sıkıntı olur.

@BerkeG

Bu yazın içimi rahatlattı kardeş acaba marka mı kötü diye düşünüyordum. Aslında ASUS alacaktım ama stokta kalmadığı için bunu tercih ettim birde bütçeme göre alabileceğim en iyi kart bu idi.

Sonuç olarak yükteki sıcaklık değerleri içime siniyor ama boştaki değerler biraz fazla gibime geliyor. Birde fan değerleri otomatikte boştayken %20 de biraz arttırsam faydası olur mu?

@Recep Baltaş @Ali Güngör @JaroxJamaica @BilgisayarKurdu @Murat5038 @samet67671

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı