Kardeşim yazdığın her şeyi dikkatlice okudum ve dediğin gibi bazı oyun incelemelerine baktım. Ama kardeş benim sıkıntım çok büyük ailem bilgisayarda çok fazla vakit harcamamamı istiyorlar bu yüzden onları yeni bir pc almak konusunda pek ikna edebileceğimi sanmıyorum yeni bir monitör istiyorum çünkü monitörüm kare şeklinde, videoları izlerken çok da güzel bir görüntü alamıyorum bu yüzden kenarlarda boşluklar kalıyor örneğin böyle:
Alt ve üst kısımlarda siyah boşluklar kalıyor bu yüzden yeni bir monitör istiyorum.
Ekran kartı konusuna gelirsek eğer ekran kartım böyle:
Çok fena değil benim için ama artık yeni nesil oyunları kaldırabilecek bir ekran kartı istiyorum Watch Dogs, Gta 5, Bf 4 gibi. Eğer disk kapasitemi merak ediyorsan o da aynen şöyle:
Sistem özelliklerim de böyle:
Yani demek istediğim ben bütün gün evde salak gibi oturuyorum tek yaptığım şey müzik dinlemek youtube dan oyun videolarını izlemek ailemi nasıl ikna edebileceğimi de bilmiyorum.
Evet şuan yeterince saçmaladım şimdi konumuza gelelim sen bana dedin ki işlemci için Intel G3258 almalısın gerçekten çok şaşırdım yani pek araştırmamış da olsam çünkü araştırdığım birçok video ingilizceydi bu dediğin işlemciyi ilk defa duyuyorum ve kimsenin birbirine önerdiğini görmedim bu işlemci gerçekten de iyiyse niye kimse almıyor anlamadım bir diğer merak ettiğim konuda ekran kartı herkes r9 280x de hata olduğunu söylüyor kim doğru diyor pek anlayamadım.
Şimdi çok fazla gereksiz cümle kurmuş olsam da senin dediğin gibi bir sistem topladım parası daha çok arttı yani pek beceremedim neyse ben oc yapmayı felan bilmem anlamamda ama dediklerine göre iyi bir şey olmalı şimdi konuyu toparlayacağım sen bana 2000 TL civarında beni uzun bir süre idare edebilecek (ben malıma çok iyi bakarım yani iyi kullanırım) bir oyun pc si toplar mısın ? Monitör dahil olacak elbette yardımcı olursan sevinirim kardeşim