Powercolor R9 290 pcs+ demir yamukluğu

Yok atmadım,kutusu faturası hepsi elimde.En ufak parçayı dahi atmadım.
Bir de işlemcimde de sorun var i5 4670 işlemci,o da boştayken 42-45 derece gibi sıcaklıklarda;bazen boşta 51 civarlarına çıktığı da oluyor.
Onu da götürücem,orada da bakalım.Sorun varsa ona da değişim talep edicem.Umarım sorun çıkarmazlar

*Düzenleme : Kurulumu vatandaki arkadaşla birlikte yaptık ama bir ara farklı bir adam gelmişti.O biraz kaba kuvvet uygulamıştı.Büyük ihtimalle o yaptı ama gözümden kaçmış :(

Hocam ama internetten baktım 28-35 derece arası gözüküyor normal değerleri boştayken :( O kadar farkettirmemesi lazım diyor kime sorduysam da.
Aynı işlemciyi kullanan bir arkadaş(+stok fan) o da düşük sıcaklıklarda seyrediyormuş.

Her ne durumda olursa olsun siz bunun yamuk olmayan haline o kadar para verdiniz. Bir sorun yaparlarsa tüketici haklarına başvurun. Öyle "kullanıcı hatası" denilip kenara atılamaz işte. Her şey o kadar kolay değil. Gidin ve yarın değişim talep edin. Reddederlerse tüketici haklarına başvurun. Elinizden geleni ardınıza koymayın.

Haklısınız,değişim talebinde bulunacağım.Sorunlar biraz fazla olduğu için bunalmıştım ama hakkımı aramam lazım.
İşlemci konusuna da çok canım sıkılıyor,oyundayken mavi ekran bile verdi.Daha dün almış olmama rağmen ve o kadar para vermeme rağmen böylesine
sorunlarla karşılaşmak insanın moralini alt üst ediyor.

Her ne durumda olursa olsun siz bunun yamuk olmayan haline o kadar para verdiniz. Bir sorun yaparlarsa tüketici haklarına başvurun. Öyle "kullanıcı hatası" denilip kenara atılamaz işte. Her şey o kadar kolay değil. Gidin ve yarın değişim talep edin. Reddederlerse tüketici haklarına başvurun. Elinizden geleni ardınıza koymayın.

Arkadaşı gaza getirdin. Yarın vatan çalışanının kafasına atar ekran kartını :D. Bencede, elinizden geleni ardınıza koymayın. Siz sonuçta tüketicisiniz. Haklarınız var. Bu hakları kullanmak en doğal hakkınız.

Ya sanırım o ısınınca yamulma yapıyor. Benim kartta da bir gün dikkatimi çekti sanki az bir şey yamulmuştu düzelttim. Isınınca yamuluyor sanırım. Alüminyum yapraklar ne kadar dayanıklı olabilir ki ?

Peki bu işlemci konusunda,aşırı ısınması işlemci odaklı bir sorundur değil mi ? Bir de anakart sorunlu olabilir diye düşündüm ama anakart sıcaklığı sabit ve düşük(36derece) ,
ekran kartı sıcaklığıda normal seyrediyor.Sadece işlemcide böyle bir sorun olması, işlemci kaynaklıdır diye düşünüyorum. Dün aldığım işlemcinin ertesi günü mavi ekran verdirtmesi anormal bir şey.
İçime dert oldu valla,bir de bugün doğum günüm olacak sözde.Üzülmekten uyuyamayacağım gibi :(

Arkadaşlar mavi ekran hatalarından anlayan varsa aldığım hatalarda bunlar:
bluescreen.png

İşlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama hatalardan bir şey anlaşılır mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı