Powercolor R9 290 Turboduo ekran kartını değiştirmeli miyim?

2 ay sorunsuz kullandım şu anda da görüntü vermiyor ekran kartı bu nedenle garantiye gitti bakalım ne çıkacak sonuç ne olacak...

İnşallah düzelir dostum bende Asus 290'da sürücü güncellerken ekran görüntü vermeyi kesti direk degistirdim gidip yerine Turboduo+Seidon 120V aldım. Asus'a o kadar ısı borularını yanlış yerleştirmiş diyorlardı ama 75 dereceyi geçmiyordu kart.

Powercolor Hd6850 kullanıyorum. Kullandığım kasa Everese 707B. Bu kasanın ölçüm hataları yüzünden ekran kartı anakarta tam oturmamış ve oyundayken ekranda dalgalanma ve kart ısısı da 90 dereceye çıkmaktaydı. Ekran kartı anakarta tam oturmuş mu? Belki buna benzer bir durumda olabilir. Kontrol etmenizde fayda var. İyi forumlar. ;)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yav şu ana kadar AMD kart alanlardan hep bunları duyuyorum. R9 290 çok ısınıyor diyorlar. R9 280X gpu sorunlu olduğu için grafik bozulmalarına yol açıyormuş. Tam biraz AMD ısındım derken bunların olması üzücü.

Hocam alabiliyorsan bence Asus GTX 970 Strix al. FPS testlerinde bazı oyunlarda R9 290X bile geçiyor.

ASUS Strix GTX 970 OC 4 GB Review | techPowerUp

AMD R9 290 seriside ısınma sorunu var. Tam yükte 93 derece oluyor. Bir süre sonra kartta sorunlar çıkıyor. Çok ısınmasının sebebi çektiği elektirik yüzünden. NVIDIA münkün olduğu kadar elektriği az kullanan ürünler yapıyor. Bu sebeple NVIDIA ürünleri fazla ısınmıyor.
Tamam kartın fps oranı güzel ama sağlam olmadıktan sonra o ürünün çöpten farkı yoktur.
Eğer elindeki kartı değiştirme imkanın varsa GTX770 bir kartla değiştir. Yada biraz bekle yeni çıkan GTX970 al.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı