PowerColor RX 5500 XT iade edilir mi?

Lemieux

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
PowerColor RX 5500 XT 4 GB modelini kullanıyorum. Son 2 haftadır alakasız oyunlarda GPU kullanımı %100'lere çıkıyor ve sıcaklık 85/95 derece arasına geliyor. Herhangi bir FPS kaybım olmadı ancak ekran kartı ısındığı için fanlar da hızlanıyor ve çok fazla ses çıkarıyor. Sistemi hazır olarak GameGaraj'dan aldım. Bu sorun garanti kapsamında mıdır? Ekran kartı değişimi talep edebilir miyim? Kısacası ne yapmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 5500 XT'nin o dereceleri görmesi pek mümkün değil. Bir anormallik olmalı, kasanızın modeli nedir ve hava alan bir yerde mi?
Kasa gamegaraja ait on kısmı mesh 3 adet fan var arkada da tek bir fan var ayrıca üst kısımdan da hava alıyor.
Kardeşim hangi sistemi aldın link verirsen sistem hakkında yorum yapabiliriz.
Ayrıca AMD sürücüsünü AMD resmi sitesinden indir WHQL sürümünü tercih et.
Ekran Görüntüsü (270).png

pollux 3t-10 özelleştirilmiş hali.

Kasanın üst tarafına ek fan takılabiliyorsa ek fanı dışarıya hava verecek şekilde tak ya da öndeki fanlardan birini üste tak egzoz fan yetersizliği gibi geliyor.

Kasanın üst tarafına ek fan takılabiliyorsa ek fanı dışarıya hava verecek şekilde tak ya da öndeki fanlardan birini üste tak egzoz fan yetersizliği gibi geliyor.
Ocak ayından beri pc yi kullanıyorum GTA5 CS Valo RocketLeague gibi oyunlar oynadım. Sorundan önce max 70 derece görüyordu gpu. Yaklaşık 1.5/2 hafta önce bir FurMark testi yaptım ve sistemi tam performansta görmek istedim. O günden beri gpu kullanımı %100'leri görmeye ve oyunlarda ısınmaya başladı.

Dediğim gibi egzoz fan yetersiz kalıyor sıcak hava tahliye edilmesi yetersiz ayrıca ekran kartı sürücünü güncelle WHQL sürümünde kullan gerekirse sürücüyü DDU kullanarak temiz kurulum yaparak tekrar kur ek önlem olarak FPS sınırlama açabilirsin ısıyı önler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı