Elektronik PowerColor RX 7700XT 16.299 TL

• Konuyu başlatan bluerr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 3.171
Seçtiğiniz oyunlardan 1 tanesi direkt NVIDIA sponsorlu teknoloji demosu gibi kullanılıyor, GoW ilk çıktığında NVIDIA fg çalışmıyordu ve AMD kartlar içinde sürücü çıkmamıştı. Space marine 2'de ilk çıktığında sadece RDNA 2 GPU'lar bir sebepten dolayı olması gerekenden düşük performans veriyordu ve sonradan düzeldi, RDNA 3 GPU'lar ise normal çalışıyordu. Alın ben de birkaç tane aynı yıl içinde çıkmış oyun bırakayım, Final Fantasy PC için çıkalı 1 ay bile olmadı.

Eki Görüntüle 2325666Eki Görüntüle 2325667Eki Görüntüle 2325668

Boşa benim gibi uğraşmayın hocam, bunlar laftan anlamıyor çünkü. NVIDIA'nın fanboyu olmuşlar. NVIDIA'yı arayalımda RTX 4090 paketleyip göndersinler arkadaşlara.

Boşa benim gibi uğraşmayın hocam, bunlar laftan anlamıyor çünkü. NVIDIA'nın fanboyu olmuşlar. NVIDIA'yı arayalımda RTX 4090 paketleyip göndersinler arkadaşlara.
Kimseye fanboy demek istemem, günün sonunda herkes kendi ihtiyacına ve bütçesine göre en uygun ürünü almak istiyor sonuçta. Sadece ortada belli konular ile ilgili gündelik kullanıcının kafasını karıştırabilecek çok şey var. Mesela arkadaş Space Marine 2'nin benchmarkını atmış ancak o oyun hem dediğim gibi RDNA 2 GPU'larda ilk çıktığında sıkıntılıydı hem de oyun ekranda bulunan her düşmanı simüle ettiği için oyun genelde GPU kadar CPU tarafını da zorluyor.

Hatta alın CPU darboğazının ne derecede olduğunu göstermek için aynı videodan başka bir grafik atayım:
Adsız.png

Görüldüğü gibi CPU sebebiyle 4070 super 4090 ile aynı performansı veriyor, 4k ultra da deneyip CPU yükünü azaltırsakta:
sss.png

Bu sefer de arkadaşın dediğinin aksine 7900xtx 4080super'i hatırı sayılır bir farkla geçiyor ki zaten bu kart 4090 rakibi olmadığı için onunla karşılaştırmak anlamsız. Yani "Nvidia için optimize" diye yolladığı 3 oyundan birisi zaten Nvidia teknoloji demosu, diğeri için o testler yapıldığında AMD sürücüsü yoktu bir tanesi de zaten AMD sponsorlu ve görüldüğü gibi AMD için özellikle RDNA 3 kartlarda daha iyi çalışıyor.

Kimseye fanboy demek istemem, günün sonunda herkes kendi ihtiyacına ve bütçesine göre en uygun ürünü almak istiyor sonuçta. Sadece ortada belli konular ile ilgili gündelik kullanıcının kafasını karıştırabilecek çok şey var. Mesela arkadaş Space Marine 2'nin benchmarkını atmış ancak o oyun hem dediğim gibi RDNA 2 GPU'larda ilk çıktığında sıkıntılıydı hem de oyun ekranda bulunan her düşmanı simüle ettiği için oyun genelde GPU kadar CPU tarafını da zorluyor.

Hatta alın CPU darboğazının ne derecede olduğunu göstermek için aynı videodan başka bir grafik atayım:Eki Görüntüle 2325679
Görüldüğü gibi CPU sebebiyle 4070 super 4090 ile aynı performansı veriyor, 4k ultra da deneyip CPU yükünü azaltırsakta:
Eki Görüntüle 2325680
Bu sefer de arkadaşın dediğinin aksine 7900xtx 4080super'i hatırı sayılır bir farkla geçiyor ki zaten bu kart 4090 rakibi olmadığı için onunla karşılaştırmak anlamsız. Yani "Nvidia için optimize" diye yolladığı 3 oyundan birisi zaten Nvidia teknoloji demosu, diğeri için o testler yapıldığında AMD sürücüsü yoktu bir tanesi de zaten AMD sponsorlu ve görüldüğü gibi AMD için özellikle RDNA 3 kartlarda daha iyi çalışıyor.
Örnekleri atan arkadaşın bana garezi var zaten. Başka bir konuda da tartışmıştık. Yine bu konuda olduğu gibi ben haklıydım, ama arkadaş kibirli olduğu için kabul etmiyor. Emoji falan atıyor. Baktı benim konumu bulmuş laf atıyor işte.

7700 XT anca 4060 Ti'dan daha ucuz olursa tercih edilir onun haricinde yüzüne bile bakılmaz. Performansı fazla olsa ne olacak 4060 Ti DLSS ile 2'ye 3'e katlar 7700 XT'yi kalite performans oranı olarak. 7700 XT ile de FSR kullanırsınız ancak görüntü DLSS'deki kadar iyi olmaz. Kalite performanstan daha önemli bence.
Abim sen anladığın konulara yorum yap bence, burda komik duruma düşüyorsun. 1440p kartı 1080p kartından ucuz olsun hayat bayram olsun biz de isteriz ama maalesef dediğin şey pek mümkün değil, lütfen yanlış yönlendirme insanları.

7600 XT ile karıştırmışım kusura bakmayın. Fiyatı güzelmiş alınabilirliği var ancak saf güç haricinde alınabilir olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak 700 TL daha ekleyerek 3 fanlı modelini almak çok daha mantıklı zira 200-220W güç çeken bir kart ve iyi bir soğutmaya ihtiyacı var.

Kendim kullanıyorum 2 fanlı modelini, kasanın fanları çalışmadığında bile mükemmel soğutma sağlıyor, performans desen 4070'e kafa tutacak nerdeyse. Yeniden ve yeniden söylüyorum AMD sorunlu diyenleri aldırmayın, 1 senedir oynamadığım oyun kalmadı bi tane çökme yaşamadım, aldırttığım insanlarda yaşamadı.

Tartışmalardan bağımsız taksitle almak isteyenler için;

Peşin Fiyatına 6 taksit;

3 Fanlı;

Benim kasam 2 fanlı kartı destekliyor diyenler için;

Tartışmaya gelirsek, kart 4060Ti ile 4070 arasında bir kart. Tartışmaya gerek yok. Nvidia kartların tek avantajı stabil yazılımı değil. Yanında pek çok özelliğini kullanıyorsunuz. En azından ben cuda çekirdeklerini kullanıyorum. Bazen işim gereği görüntülü görüşme yapmam gerekiyor broadcast kullanıyorum. "Ben bu bilgisayarı full oyun için kullanacağım, başka hiçbir iş yapmayacağım" diyorsanız alın AMD kimse niye aldın demez. Tartışmaya gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı