Merhabalar. Bugün PowerShell üzerinden tarayıcı kullanmadan çeşitli uygulamalar yüklemeyi göstereceğim. Buradaki çoğu kişi biliyordur fakat bilmeyenleri bilgilendirmek gerekli. 
Bu anlattıklarım muhtemelen Windows 10 için de geçerli. Diğer sürümler hakkında bir bilgim yok. Çok uzatmadan konumuza geçelim.
Öncelikle doğal olarak PowerShell'i açmamız gerekiyor:
Bu arada, arama bölümünden açarsanız tasarımı çok berbat oluyor. Masasütünde sağ tık yaparak açmanızı öneririm.
PowerShell'imiz başarılı bir şekilde açıldı.
Biz bu işlemi "winget" komutu üzerinden yapacağız.
Önce "winget" komutunun kaç tane görevi var, neler yapıyor; ona bakalım.
"winget" yazıp Enter tuşuna basalım:
Bu konuda yükleme öğreneceğimiz için biz "install" ve "search" komutlarını kullanacağız. Diğerlerini kendiniz deneyebilirsiniz.
Öncelikle bir uygulama yüklemeden önce uygulamanın kimliğini öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için "search" komutu kullanacağız; şu şekilde kullanabiliriz:
winget search *uygulamaadı*
Örnek olarak ben Opera yükleyeceğim. Komutu şu şekilde kullanmam gerekiyor:
winget search opera
Her uygulama olmayabilir tabii.
Üçüncü satırdaki uygulamayı indirmeyi tercih ediyorum şahsen. Kimlik numarası uygulamayla uyuşanları yani. Sebebini bilmiyorum. Siz deneyerek yapabilirsiniz.
Şimdi ise uygulamayı yüklemek için "install" komutunu kullanacağız. Şu şekilde kullanabiliriz;
winget install *uygulamakimliği*
Ben "Opera Stable" yükleyeceğim için komutu şu şekilde kullanmam gerekiyor:
winget install Opera.Opera
Enter'a tıklayarak indirmeyi başlatıyorum.
İndiriliyor:
İndirme sonrası otomatik yükleme yardımcısı açıldı, kuruluyor:
Başarılı bir şekilde kuruldu.
Bu rehberin uygulamayı kaldırma versiyonu da gelecek.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi sosyaller.
Bu anlattıklarım muhtemelen Windows 10 için de geçerli. Diğer sürümler hakkında bir bilgim yok. Çok uzatmadan konumuza geçelim.
Öncelikle doğal olarak PowerShell'i açmamız gerekiyor:
Bu arada, arama bölümünden açarsanız tasarımı çok berbat oluyor. Masasütünde sağ tık yaparak açmanızı öneririm.
Arama bölümünden kastım:
PowerShell'imiz başarılı bir şekilde açıldı.
Önce "winget" komutunun kaç tane görevi var, neler yapıyor; ona bakalım.
"winget" yazıp Enter tuşuna basalım:
Bu konuda yükleme öğreneceğimiz için biz "install" ve "search" komutlarını kullanacağız. Diğerlerini kendiniz deneyebilirsiniz.
Öncelikle bir uygulama yüklemeden önce uygulamanın kimliğini öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için "search" komutu kullanacağız; şu şekilde kullanabiliriz:
winget search *uygulamaadı*
Örnek olarak ben Opera yükleyeceğim. Komutu şu şekilde kullanmam gerekiyor:
winget search opera
Her uygulama olmayabilir tabii.
Üçüncü satırdaki uygulamayı indirmeyi tercih ediyorum şahsen. Kimlik numarası uygulamayla uyuşanları yani. Sebebini bilmiyorum. Siz deneyerek yapabilirsiniz.
Şimdi ise uygulamayı yüklemek için "install" komutunu kullanacağız. Şu şekilde kullanabiliriz;
winget install *uygulamakimliği*
Ben "Opera Stable" yükleyeceğim için komutu şu şekilde kullanmam gerekiyor:
winget install Opera.Opera
Enter'a tıklayarak indirmeyi başlatıyorum.
İndiriliyor:
İndirme sonrası otomatik yükleme yardımcısı açıldı, kuruluyor:
Başarılı bir şekilde kuruldu.
Bu rehberin uygulamayı kaldırma versiyonu da gelecek.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi sosyaller.
Son düzenleyen: Moderatör: