PPD testi sonucu

TheGG

Hectopat
Merhaba dostlar. 1 hafta önce kardeşim PPD testi oldu. Pozitif çıktığı için şüphe ile biz de test olduk. Kardeşimin dediğine göre kolundaki şişlik ve kızarıklık çok fazlaydı. Ölçüm sonucu 15mm uzunluğunda çıkmış. Verem hastası değil imiş fakat taşıyıcı olarak geçiyor ve bulaşıcı değilmiş. Gelelim benim testime. Kızarıklık yok ve şişlik aşırı derecede az, kardeşiminkinden çok daha az. Benim sonucumda ise 18mm çıktı. Aşırı derecede garibime gitti. Benim dışında annem ve kardeşim de test oldu onların daha yüksek çıktı. (Kızarıklık ve şişme belirgindi.) Ben bu sonucun doğruluğuna inanmıyorum. İzlediğim videoda testin olduğu bölgedeki sertliğe göre ölçüm yapılıyordu. Evde kendim denedim ve çizgiyi bıraktığı yerde herhangi bir sertlik kızarma, şişme, takılma söz konusu değildi. (Çizimi bastırarak yaptım.) İsteğim bu konu hakkında tecrübeli olan ve yardımcı olabilecek profesyonel arkadaşlar var ise beni aydınlatırsa çok mutlu olurum. Ciddiye alinalacak bir hastalık ve boşu boşuna ilaç kullanmak istemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı