PPI değeri neye bağlıdır?

Daha fazla  
Arkadaşlar internette aradım ama kesin ve açıklayıcı bir bilgiye rastlamadım. PPI degeri olarak bilinen inç basına düşen piksel degeri ile ilgili bir sorum var. Farz edelim ki elimizde 2 telefon var ve bunların ekran büyüklükleri 5 inç ve çözünürlükleri 1920×1080 ve bir telefonda PPI değeri 200 iken diğerinde 400. Hali hazırda 1920×1080 pixele göre hesaplama yaptıgımızda ve boyutlar aynı iken PPI nasıl değişebiliyor? Bunu bana biri açıklarsa sevinirim.

Bi Allah'ın kulu buna cevap yazmıcak mı ??

Şöyle açıklayım. PPI öncelikle inçe ve çözünürlüğe bağlı örnek olarak 1080p iki telefon var biri 5 inç biri 5.5 inçse genel olarak ekranı küçük olanda ppi daha yüksel olur. Yada 2 telefon var ikiside 5inç biri 1080p biri 2k ekranlıysa bu seferde çözünürlüğü yüksek olanın ppi yüksek olur. Eğer inç ve çözünürlükleri aynı ama ppiyları çok farklıysa bu durumda düşük ppi olanda panel kalitesizdir.

Eğer ekranlar aynı ise ppi deşikliği durumunu anlamadım. Sonuç olarak yatayda 1920 pixel ve düşeyde 1080 pixel var bu değişmiyor inçlerde eşit. Ppi değeri ise ekranı çapra olarak ölçülen inç değerine göre inç başına düşen pixel sayısı. Ekran boyutu aynı. Pixeller eşit. Ölçüler eşit. İnçlerde esit. Ama ppi değeri farklı. Bunu anlamadım.

İnc başına düşen pixel sayısı ne kadar fazla ise kırılma ve tırtıklı görüntü o kadar azdır yani daha güzel görüntü elde ederiz. İki telefonda aynı inc ve çözünürlüğe sahip olsada ppi değeri yüksek olan daha net görüntü verir.

Birisi bana şünü söyleyebilir mi. Pixel değerleri aynı ölçüler aynı hesaplama yapınca ppi değerleri aynı çıkması gerekiyo nasıl değişebilir bu değerler. Matematik bilgisi olan birisi yanıt verirse mutlu olurum 2 gündür söylediğim şeyleri tekrar bana söylüyolar. Ppi in ne olduğunu biliyorum. Ve hangi değerlerde ne gibi görüntü vereceğini de biliyorum. Yine söylüyorum. Aynı inç ve aynı çözünürlükteki 2 telefonda ppi değerleri nasıl değişir. Şunu not edeyim ppi değeri yatay ve düşey pikswl sayısının hipotenüsünü bulduktan sonra inç sayısına bölünmesiyle bulunan bi değer. İki telefonun değerleri aynı ve sonuç nasıl farklı çıkabiliyo. Bilen birisi kınuşabilirse iyi olur. En azından laf kalabalığı olmaz. Teşekkürler...

Daha forumda nasıl yazı yazılır bilmiyosun. Benim dediklerimi tekrar edip duruyosun. Tabi laf kalabalığı olur. İlk önce anlama yeteneğini geliştir öyle gel. Konuya bakıp ne sorduğunu anlamadan lafa girme.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı