Bir süre bir şeyler öğrenirsin ama her seferinde bunu yapmak seni şu anda olduğu gibi şüpheye düşürecek ve sanki bir faydasını görmediğini kendine ikna etmeye başlayacaksın.
Mevzu ne kadar çok pratik yaptığın ile alakalı ama şu da bir gerçek ki kendini buna alıştırdığında beynin sürekli ipucuna basarak bir destek aldığı için, dışarıda biriyle konuştuğunda en ufak zorlanmada da bu desteği isteyecek. Çünkü kendini buna hazırlamış oluyorsun.
Takıldığın yerde hemen ipucuna basmak yerine kalem kağıt alıp ne diyeceğini Türkçesini yaz sonra bunun İngilizcesini oluşturmaya çalış. Bu zorlayıcıdır ama asıl öğreten şey de budur.
Gelelim bunun dışında benim sana vereceğim tavsiyeye.
Altyapını reading ve listening ile doldurman. Çünkü.
Reading ve listening input.
Speaking ve writing output.
İnput olmadan output olmaz.
Bunu da nasıl yapacağını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirisin. Uzun bir yazı olduğu için buradaki cevabı uzatmak istemedim. Linke tıkla, kendi seviyene göre uyarla.
Arkadaşlar sıfırdan C1 seviyesine çıkmak mümkün müdür? Ne kadar sürede çıkabilirim? Üniversitem bitti askerliğimi tecil ettirdim. Hedefim Almanya'da yüksek lisans yapmak bunun için IELS sınavından 7 puan almam gerekiyor. Hedefim tutarlı mı yoksa hayal mi? Gerçekten öğrenip İngilizce bir programa...