Praktika nasıl kullanılır?

seyfo1

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, ben İngilizce öğrenmek için praktika kullanıyorum. Uygulamada yapay zeka ile konuşuyoruz ama merak ettiğim bir şey var yapay zeka İngilizce konuşuyor ben de haliyle yarım yamalak anlıyorum bazen hiç anlamıyorum. Çeviri tuşuna basıp tam halini görüyorum ondan sonra benim de cevap vermemi istiyor ben de İngilizce cümle üretemediğim için ipucu tuşuna basıyorum ve bana cümle veriyor ben onu okuyorum ve bu böyle devam ediyor. Ben sadece böyle hazır cümlelerle çalışarak İngilizce öğrenebilir miyim?

Bir süre bir şeyler öğrenirsin ama her seferinde bunu yapmak seni şu anda olduğu gibi şüpheye düşürecek ve sanki bir faydasını görmediğini kendine ikna etmeye başlayacaksın.

Mevzu ne kadar çok pratik yaptığın ile alakalı ama şu da bir gerçek ki kendini buna alıştırdığında beynin sürekli ipucuna basarak bir destek aldığı için, dışarıda biriyle konuştuğunda en ufak zorlanmada da bu desteği isteyecek. Çünkü kendini buna hazırlamış oluyorsun.

Takıldığın yerde hemen ipucuna basmak yerine kalem kağıt alıp ne diyeceğini Türkçesini yaz sonra bunun İngilizcesini oluşturmaya çalış. Bu zorlayıcıdır ama asıl öğreten şey de budur.

Gelelim bunun dışında benim sana vereceğim tavsiyeye.
Altyapını reading ve listening ile doldurman. Çünkü.
Reading ve listening input.
Speaking ve writing output.
İnput olmadan output olmaz.

Bunu da nasıl yapacağını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirisin. Uzun bir yazı olduğu için buradaki cevabı uzatmak istemedim. Linke tıkla, kendi seviyene göre uyarla.

Bir süre bir şeyler öğrenirsin ama her seferinde bunu yapmak seni şu anda olduğu gibi şüpheye düşürecek ve sanki bir faydasını görmediğini kendine ikna etmeye başlayacaksın.

Mevzu ne kadar çok pratik yaptığın ile alakalı ama şu da bir gerçek ki kendini buna alıştırdığında beynin sürekli ipucuna basarak bir destek aldığı için, dışarıda biriyle konuştuğunda en ufak zorlanmada da bu desteği isteyecek. Çünkü kendini buna hazırlamış oluyorsun.

Takıldığın yerde hemen ipucuna basmak yerine kalem kağıt alıp ne diyeceğini Türkçesini yaz sonra bunun İngilizcesini oluşturmaya çalış. Bu zorlayıcıdır ama asıl öğreten şey de budur.

Gelelim bunun dışında benim sana vereceğim tavsiyeye.
Altyapını reading ve listening ile doldurman. Çünkü.
Reading ve listening input.
Speaking ve writing output.
İnput olmadan output olmaz.

Bunu da nasıl yapacağını aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirisin. Uzun bir yazı olduğu için buradaki cevabı uzatmak istemedim. Linke tıkla, kendi seviyene göre uyarla.

Teşekkürler hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı