Premiere Pro Render Server Tavsiyesi

mcemilcolak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Adobe Premiere Pro da düzenlenen ham videoların, (efektsiz) birleştirilmesi ve/veya üzerine yazılar eklemesi ile alakalı bir operasyonun içerisinde bulunmaktayım. Yapılan düzenlemeler sonrasında proje dosyalarını dışarı aktararak Adobe Media Encoder yardımı ile render alınması sağlanmaktadır. Bu işlemleri yapacak yeni bir bilgisayar sistemi kurma fikri ile elimde bulunan cihazlar ile birkaç test yaptım.

-- Sistem 1 --
İşlemci:
Intel Core i5-9400F @ 2.90GHz (6 CPUs)
Ram: 16 GB 2400 MHz
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1650 - 4 GB - DDR5
SSD: ADATA 240GB SU630

-- Sistem 2 --
İşlemci:
Intel Core i5-9400F @ 2.90GHz (6 CPUs), ~2.9GHz
Ram: 16 GB 2400 MHz
Ekran Kartı: AMD Radeon RX570 - 4 GB - DDR5
SSD: ADATA 240GB SU630

-- Sistem 3 --
Anakart:
Asus Prime Z390-P
İşlemci: Intel Core i9-9900K @ 3.60GHz (8 CPUs), 16 MB Cache
Ram: 32 GB 3200 MHz
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti - 6 GB - DDR6
SSD: SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB

Aynı proje dosyası üzerinde yapılan testlerde;
Oynatma süresi 120 dk olan bir video için;
Sistem 1 - Yalnızca İşlemci : 01 sa 01 dk 01 sn
Sistem 1 - İşlemci + Ekran Kartı : 00 sa 59 dk 01 sn

Sistem 2 - Yalnızca İşlemci : 01 sa 00 dk 22 sn
Sistem 2 - İşlemci + Ekran Kartı : 00 sa 59 dk 03 sn

Sistem 2 - Yalnızca İşlemci : 00 sa 37 dk 55 sn
Sistem 1 - İşlemci + Ekran Kartı : 00 sa 34 dk 24 sn

Yapılan test sonuçlarına göre ekran kartı faktörünün işlemciye oranla yapılan render tipinden kaynaklı daha az olduğu saptanmıştır. Bu bilgilere göre render süresini daha da kısaltacak bir sistem önerisinde bulunabilir misiniz?

Daha çok işlemcinin hangi özelliğine dikkat etmemiz gerektiği ve farklı işlemci tavsiyeleri gibi konulara da değinirseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adobe Premiere Pro render işleminde efekt kullanılmayan videolarda ekran kartına iş göndermiyor daha çok işlemci ile işi tamamlıyor. Bu yüzden işlemci ve ram üzerine harcama yapmanız daha mantıklı olacaktır. Bütçe olarak ne kadar ayırabileceğinizi yazarsanız sistem tavsiyesi sınırlanmış olur daha faydalı olur.

Tabi abartmadan 2920X ile de kurulabilir. Veya direk 3900X'li sistem zaten 9900K'dan daha iyi iş yapacaktır.

Adobe Premiere Pro render işleminde efekt kullanılmayan videolarda ekran kartına iş göndermiyor daha çok işlemci ile işi tamamlıyor. Bu yüzden işlemci ve ram üzerine harcama yapmanız daha mantıklı olacaktır. Bütçe olarak ne kadar ayırabileceğinizi yazarsanız sistem tavsiyesi sınırlanmış olur daha faydalı olur.

12 bin TL civarında 3 adet daha Sistem 3 benzeri bir sistem alınması planlanıyor. Yine o fiyat aralığında olursa, ekran kartından kısıp alınabilir. Testlerde gördüğünüz üzere Sistem 3 ilk iki sisteme göre %50 daha iyi performans gösterdi. Eğer yeni sistem Sistem 3'e göre çok fark edecekse bütçe 15 bin TL civarına kadar çıkarılabilir.

Rack tipi server uygun olursa kabinimiz var öyle bir sistem de tasarlanabilir. Fakat Xeon işlemciler ile test etme şansım olmadı. Bu tarz renderlar için Xeon işlemcilerin davranışının nasıl olacağına karşı bir bilgim yok. Bu konuda da bilgilendirirseniz memnun olurum.

Tabi abartmadan 2920X ile de kurulabilir. Veya direk 3900X'li sistem zaten 9900K'dan daha iyi iş yapacaktır.

i9-9900K vs AMD Ryzen TR 2990WX
Karşılaştırmaya baktığımız zaman tek çekirdekteki performansı i9'un daha iyi olduğunu söylüyor. Bilmediğim için soruyorum. 3D model ve effect renderlarda çok çekirdek performasının etkisi tartışılmaz ama, bizim yaptığımız kurgu işlemlerinde tek çekirdek performasının etkisi nedir?

i9-9900K vs AMD Ryzen TR 2920X
i9-9900K vs AMD Ryzen TR 3900X
Bu karşılaştırmalarda işlemci sıralamasın da i9'u daha iyi olarak gösteriyor. Sadece Workstation özelliği yüksek ona mı bakmam gerekiyor?

Premiere Pro programında Intel işlemciler daha güçlü. I9 9900K gayet iyi bir tercih. Ve amaç oyun değilse ekran kartını GT 1030, RX 550 alman yeterli olur. Boşa para harcamaya gerek yok. Sıvı soğutma almanı öneririm. Kasa falan da alacaksan bütçe belirt toplu bir önerme yapalım.
Örnek olarak bunu bırakayım. Ekran kartı RX550 koyarsınız.

Screenshot_20191108-163622.png

Son düzenleme:
Premiere Pro programında Intel işlemciler daha güçlü. I9 9900K gayet iyi bir tercih. Ve amaç oyun değilse ekran kartını GT 1030 alman yeterli olur. Boşa para harcamaya gerek yok. Sıvı soğutma almanı öneririm. Kasa falan da alacaksan bütçe belirt toplu bir önerme yapalım.

12 bin TL civarında 3 adet daha Sistem 3 benzeri bir sistem alınması planlanıyor. Yine o fiyat aralığında olursa, ekran kartından kısıp alınabilir. Testlerde gördüğünüz üzere Sistem 3 ilk iki sisteme göre %50 daha iyi performans gösterdi. Eğer yeni sistem Sistem 3'e göre çok fark edecekse bütçe 15 bin TL civarına kadar çıkarılabilir.

O halde attığım sistemi inceleyin. HDD'yi 4 TB alabilirsiniz o zaman.

Efekt işin içine girdiğinde çıktı süresine ne kadar etki %'leri oluyor işlemci ve ekran kartında net bilgim olmadığı için net cevap veremiyorum. Bildiğim; alınan renderda Nvidia Cuda hızlandırma kullanılmıyorsa toplam çekirdek gücü performansı iyi olan iyi performans veriyor (daha kısa sürede çıktı alıyor).
1950X mesela 7900X'ten iyi olması beklenirken kimi test sitelerinde farklı farklı şekilde birbirlerinden önde çıkıyorlar. O yüzden bir kanıt sunarak 3900X ile kurulan render sistemi 9900K'dan iyidir diyemiyorum. Alınan render tipi tamamen işlemciye yük bindiriyor ise ve bildiğim kadarıyla premier pro 24 çekirdek bile kullanabiliyor. O sebeple 3900X'li 12C24T sistemin şu an 9900K'dan daha kısa sürede iş bitirebileceğiniz söyleyebilirim ancak. Ben de merak ettim oturup araştıracağım. Zaten quizim kötü geçti eve yeni geldim -_-

Diliniz varsa; Best CPU & GPU Render Benchmarks - CG Director

R15 Çoklu çekirdek skoru sanırım CPU render skoru gibi bir şey. Dediğim gibi video olunca cuda vs open gl felan işin içine girdiğinde ney nasıl oluyor keşke ben de bilsem.

Şöyle de bir tık eski bir şey buldum;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi de kendi kendime soruyorum o zaman insanlar neden iş istasyonu için threadripper veya 2700X'li sistemler vs. kuruyor. 3950X'i iple çeken tayfanın sebebi nedir bilemiyorum.

Ekleme;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1573222255941.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı