Anasayfa Tavsiyeler Sistem Tavsiyeleri Threadripper 2 2990WX İş İstasyonu Toplama Rehberi

Threadripper 2 2990WX İş İstasyonu Toplama Rehberi

En güçlü masaüstü bilgisayar işlemcisiyle, uç noktada, mevcut güç ve performans sınırlarını aşan bir sistem topluyoruz. Ryzen Threadripper 2 2990WX ile 32 fiziksel çekirdeğe sahip bu performans canavarını iş için topladık…

Gelmiş geçmiş en heyecanlı sistem toplama videolarımızdan biriyle sizlerleyiz. Özellikle profesyonel takipçilerimizin sayısız sorusu olacağının farkındayız. Haydi başlayalım, ne yaptık? Ne ettik?

Tek sokette en çok çekirdeğe sahip masaüstü bilgisayarı topladık. 32 Çekirdekli yeni 2990WX model Threadripper 2 işlemci, 64 iş birimiyle render işlemlerini inanılmaz bir hızla gerçekleştirebiliyor. Piyasa fiyatı KDV hariç 1999 Dolar. Toplama tarihinde 16.629 TL KDV dahil fiyatı var. Kendi başına bir sistem fiyatına sahip ancak bu işlemcinin yapabileceklerini yapan bir rakibi bulunmuyor. TR4 sokette, tek soket işlemci alan MSI MEG X399 Creation anakarta taktığımızda neler olacağını birlikte göreceğiz. Bu anakart da yeni nesil Threadripper’lar için hem güç bileşeni, hem soğutma olarak desteklenmiş, kutu içeriği inanılmaz zengin bir model. Toplama tarihinde Türkiye’de MEG X399 Creation 4750 TL fiyat etiketine sahip.

Sistem Bileşenleri:

  • İşlemci: AMD Threadripper 2 2990WX
  • Anakart: MSI MEG X399 Creation
  • RAM: G.Skill SniperX 3400 MHz 8GB x4
  • SSD: Samsung 970 PRO 1 TB
  • Samsung 970 EVO 1 TB
  • Samsung 860 EVO 1 TB
  • Kasa: Cooler Master MasterCase Pro 5 Maker
  • Not: Bu ATX bir kasa, EATX anakart ucu ucuna sığıyor
  • Güç Kaynağı: Cooler Master VS750 80+ Gold Modüler
  • Soğutma: Enermax Liqtech TR4 280 mm sıvı soğutucu
    • Güncelleme: Sisteme taktığımız Enermax LIQTECH TR4 280mm soğutucu kısa sürede bozuldu. Her ne kadar Enermax kaliteli güç kaynakları üretse de sıvı soğutma işinde tamamen çuvallamış. Bu soğutucudan kesinlikle uzak durun! Şu anda işlemcide AMD’nin stok Threadripper hava soğutucusu mevcut.
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1080Ti Founder’s Edition
  • Monitör: ViewSonic VP3268-4K Profesyonel renk kalibrasyonlu

Sistemimiz testlerde ve iş amaçlı olarak kullanılacak. Bu yüzden elimizdeki bileşenlerle topladık ancak bileşenleri değiştirebilir, ileride ikinci bir iş istasyonumuz ile arada aktarabiliriz.

Anahtar nokta elbette işlemcimiz, hız aşırtma yapılabilen işlemci ve 4 kanal bellek desteği her türlü tasarım ve mühendislik uygulamasında bize test ve çalışma imkanı sağlayacak. Yüksek performanslı profesyonel uygulamalar konusunda Technopat için güzel bir platform olacak.

Burada kullandığımız VP3268-4K profesyonel monitör özellikle video düzenlemelerimizdeki renk işlemlerinin kalitesini artırmak için önemli bir yatırım oldu. Aynı zamanda HDR10 desteği de sunuyor. 32 inç 4K ve mükemmel renkler ile karşısında çalışmak bir zevk.

Bellek kapasitesini ileride daha da artırabiliriz. Yine depolamada kullandığımız 970 Serisi PRO ve EVO SSD’ler, her türlü iş yaptığımız bilgisayarın en önemli bileşenleri arasında. Çok büyük dosya boyutları ya da çok sayıda dosya ile çalıştığımızda kritik rol oynuyorlar. RAID konfigürasyonları ilk toplamada kurmadık ancak TR4 soketli Threadripper 2 sistemde altyapı farklı olduğu için daha önce Intel sistemde karşılaştığımız RAID darboğazı ile karşılaşmamayı umuyoruz. Burada güzel fikirlerimiz var.

Yaptığımız en heyecan verici, en üst düzey sistem toplamalar arasında yer alıyor. Buradaki bütün deneyimleri, artı ve eksileriyle sizlerle paylaşarak testlerle, incelemelerle perçinleyeceğiz. Bu sayede kurumunuzun ihtiyaçlarını karşılarken siz de nelerle karşılaşacağınızı ve ne elde edeceğinizi çok daha iyi görebileceksiniz.

Şimdilik benzer bir sistem toplayacak olanlara CM Cosmos 2 gibi daha büyük ve ferah bir kasa tavsiye ediyoruz, yine SLI ya da Crossfire niyeti olanların en az 1500 Watt güç kaynağı kullanmasını ve Platinum sertifikaya çıkmasını tavsiye ederiz. GPU ile işi az olanlar ise buradaki PSU’muzu aynen kullanabilirler, 1080Ti’da dahi işimizi çok iyi gördü. Daha fazla fan, daha fazla soğutma da göz çıkarmaz ancak ses artışına hazır olun.

Threadripper 2 sistem her şeyin abartısını ve daha fazlasını rahatlıkla üzerinde sırıtmadan taşıyabilecek etkileyiciliğe ve güce sahip. AMD mühendislerinin en büyük başarısını şimdiden tebrik ediyoruz.

Kronolojik sırada sistem toplama rehberlerimiz: