Premiere Pro vs Movavi

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben edit yapma işini seviyorum fakat kullanacağım programa karar veremedim. Premiere Pro ve Movavi arasında kaldım. Ben Movavi kullanıyorum fakat sanırım Movavi profesyönel bir program değil. Geleceğim açısından Premiere Pro daha mı iyi? Premiere Pro daha mı profesyönel?

Son düzenleyen: Moderatör:
Premier Pro, Adobe ailesinin birbirine entegre olma mantığıyla uzun zamandır piyasada belli bir standart haline geldi. Premier Pro + After Effects mesela klasik ikilidir. Bu kadar uzun zamandır piyasada olduğundan eklenti miktarı fazla, kullanıcıların karşılaştığı sorunlar ve çözümleri de. Yalnız son 1-2 yıldır Adobe tüm ürün ailesini yeni hardware'ler için baştan düzenlemeye girişti, henüz inanılmaz bir fark görmedim.

Da Vinci Resolve bu standardı oldukça kırdı. After Effects yerine kendi için Fusion var mesela. Ücretli hali daha kabul edilebilir bir fiyatta.

Da Vinci Resolve'un tüm diğer programları tek başına geride bıraktığı iş Color Grading (renk düzenlemesi) videolarda - zaten kendisi Adobe'un bu konuda yetersiz olması sebebiyle işe Color Grading programı olarak başladı.

Sony Vegas Pro kendi kullanıcı grubuyla, özellikle Sony'nin desteğiyle çok ilerledi, iyi bir kullanıcı kitlesi vardı en son.

Zamanla Adobe sisteminin birbirine entegrasyonunun yarattığı program eko sistemi aylık ücretlendirme sebebiyle negatife gidecek gibi görünüyor.

Premiere diyenler, neden premiere diyor? Farkı nedir Movavi'yle veya DaVinci Resolve'la? Artılarını eksilerini yazar mısınız?
Premiere'in diğer Adobe programlarıyla bağlantı kurabilmesi büyük bir artı. AE ile efektleri hazırlayıp, katmanlarıyla beraber Premiere'e aktarabiliyoruz. PS'de aynı şekilde. Movavi aşırı basit bir program. Yapabileceklerimiz sınırlı. DaVinci Resolve ise daha çok slaytsal videolar hazırlanabilir. Efekt olarak değil de kurgu tarafında başarılı bir program olduğunu düşünüyorum hocam.

Premier bana birazcık karışık geldi. Farkı nedir ki Movavi'yle.

Movavi kesme kırpma gibi basit işlemleri yapcaksanız işinize yarar ancak, çok fazla özellik yok, profesyonellik beklemeyin. Premiere'de milyonlarca eklenti, plugin, şablon ne desen var ve diğer Adobe programları ile uyumlu çalışabiliyor. Movavi arayüzü bile çok sığ. Da vinci Resolve hakkında bir bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım. Ayrıca Premiere sandığınız kadar da karışık değil bence. Ders videoları izleyerek kendinizi çok rahat geliştirirsiniz, ben kurcalaya kurcalaya öğrendim mesela.

Movavi kesme kırpma gibi basit işlemleri yapcaksanız işinize yarar ancak, çok fazla özellik yok, profesyonellik beklemeyin. Premiere'de milyonlarca eklenti, plugin, şablon ne desen var ve diğer Adobe programları ile uyumlu çalışabiliyor. Movavi arayüzü bile çok sığ. Da vinci Resolve hakkında bir bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım. Ayrıca Premiere sandığınız kadar da karışık değil bence. Ders videoları izleyerek kendinizi çok rahat geliştirirsiniz, ben kurcalaya kurcalaya öğrendim mesela.

Teşekkür ederim. Ben programa hiç girmeyip sadece derslerle anlamaya çalıştım. Hatayı burada yapmışım demek ki programı inditim biraz oynaşmak lazım sanırım.

Merhaba arkadaşlar. Ben edit yapma işini seviyorum fakat kullanacağım programa karar veremedim. Premiere Pro ve Movavi arasında kaldım. Ben Movavi kullanıyorum fakat sanırım Movavi profesyönel bir program değil. Geleceğim açısından Premiere Pro daha mı iyi? Premiere Pro daha mı profesyönel?
Büyük ihtimal tepki yiyeceğim ama premiere pro önermem kullanması çok karışık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı