Premiere Pro'da rendera RTX 3050 Ti dahil olmuyor

mcs11

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Monster dizüstü bilgisayar kullanıyorum, RTX 3050 Ti bir ekran kartım var ve aldığım renderlarda ekran kartının aktif olmadığını fark ettim. Bu da takdir edersiniz ki renderın süresini uzattığı gibi işlemciye çok ciddi bir yük bindiriyor. Örneğin son render 4 saat sürdü ve 4 saat boyunca işlemci %100 performansla çalıştı, bunlar olurken ekran kartım %0'da kaldı.

Premiere Pro içinden ayarları kurcaladım, CUDA seçili, render alırken hardware encoding seçili, hatta render ekranında ekran kartımın ismi vs yazmakta. Yani program içerisinde doğru ayarlar seçili. Yine de ekran kartı devreye girmeyince driverları kontrol ettim, son studio sürücüsü kurulu. Driver açısından da bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum. Son olarak sistemden grafik ayarlarında Premiere Pro'ya yüksek performans izni verdim, Nvidia kontrol panelinden yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla birkaç düzenleme (CUDA seçiliyken her zaman ekran kartının devreye girmesi vs) yaptım. Sonuç aynı. Ekran kartı ne yaptıysam devreye girmiyor. Belki bir buçuk iki saatte alacağım renderı, dört saatte alıyorum ve işlemcimin ömrü kısalıyor.

Bu sorunu daha önce yaşamış ve çözmüş veya çözümü hakkında fikri olan arkadaşlardan görüş bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Monster dizüstü bilgisayar kullanıyorum, RTX 3050 Ti bir ekran kartım var ve aldığım renderlarda ekran kartının aktif olmadığını fark ettim. Bu da takdir edersiniz ki renderın süresini uzattığı gibi işlemciye çok ciddi bir yük bindiriyor. Örneğin son render 4 saat sürdü ve 4 saat boyunca işlemci %100 performansla çalıştı, bunlar olurken ekran kartım %0'da kaldı.

Premiere Pro içinden ayarları kurcaladım, CUDA seçili, render alırken hardware encoding seçili, hatta render ekranında ekran kartımın ismi vs yazmakta. Yani program içerisinde doğru ayarlar seçili. Yine de ekran kartı devreye girmeyince driverları kontrol ettim, son Studio sürücüsü kurulu. Driver açısından da bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum. Son olarak sistemden grafik ayarlarında Premiere Pro'ya yüksek performans izni verdim, NVIDIA kontrol panelinden yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla birkaç düzenleme (CUDA seçiliyken her zaman ekran kartının devreye girmesi vs) yaptım. Sonuç aynı. Ekran kartı ne yaptıysam devreye girmiyor. Belki bir buçuk iki saatte alacağım renderı, dört saatte alıyorum ve işlemcimin ömrü kısalıyor.

Bu sorunu daha önce yaşamış ve çözmüş veya çözümü hakkında fikri olan arkadaşlardan görüş bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

NVIDIA Denetim Masası üzerinden programa atanan GPU'yu NVIDIA GPU'su olarak değiştir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber yardımcı olacaktır.

NVIDIA Denetim Masası üzerinden programa atanan GPU'yu NVIDIA GPU'su olarak değiştir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber yardımcı olacaktır.

Çok teşekkür ederim fakat zaten hâlihazırda bu ayar seçili fakat buna rağmen rendera dahil olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00