Böyle bir sistem öneririm. Bazı arkadaşlar söyleyecek neden GTX 1650 diye. Bunun nedeni After Effects ve Premiere Pro gibi programlarda CUDA çekirdeği gibi şeyler ön plana çıkıyor ve bunlar Nvidia ekran kartlarında daha iyi.
Kaynak Recep Baltaş.
Render için Ekran Kartı mı, İşlemci mi Önemli? - Technopat Sosyal
Bir yakınım üniversitede sinema bölümünü bitirdi. Yakında film kariyerine başlayacak. Geçen gün bana render için ekran kartının mı yoksa işlemcinin mi daha önemli olduğunu sordu. Ben açıkcası bilmiyorum. Bilgisayarlardan az çok anlıyorum fakat sizce render için işlemci mi yoksa ekran kartı mı...www.technopat.net
Eki Görüntüle 452400
Bu sistem size daha pahalıya patlar. Kasası kötü. SSD kronik sorunlu. Ve 8 GB RAM var. Benim attığım sistem hem bütçenize yeterli hem de işinizi görür.
Dostum sadece işlemci ve ekran kartını güçlü tutarak sistem toplayamazsın. PSU da kasanın temel bileşenlerinden. Eğer güç kaynağı kalitesiz olursa bir arıza sonucunda diğer bileşenlerin de zarar görür. İlla Ryzen 5 3600 alacağım diyorsan, bütçeni arttır, ona göre öneri vereyim.Sağ olun. Hala kafamı karıştıran şeyler var, bu karışıklığı giderirseniz çok memnun olurum.
Mesela benim dediğim ekran kartı 8 GB ve işlemci de R5 3600. En önemlisi, fiyat farkına gelince 100-200 TL oynuyor, sizce daha mantıklı değil mi?
Mesela; dediğin SSD'yi çıkarıp 1 TB HDD alırım, RAM 8 GB'de kalsın, kısa süre içinde bir 8 GB daha alırım ve dediğiniz SSD'yi takviye ederim. Hatta, elimde 128 GB Pioneer SSD var, onunla idare ederim ve bir ay içinde RAM ve SSD açığını kapatırım. Sizce mantıklı mı?
Yani bütçeyi az genişletirim gerekirse.
Kasa da pek önemli değil, işimi görsün yeter, yerinde duracak zaten.
Dostum sadece işlemci ve ekran kartını güçlü tutarak sistem toplayamazsın. PSU da kasanın temel bileşenlerinden. Eğer güç kaynağı kalitesiz olursa bir arıza sonucunda diğer bileşenlerin de zarar görür. İlla Ryzen 5 3600 alacağım diyorsan, bütçeni arttır, ona göre öneri vereyim.
Eklediğin HDD notebook için. 1 TB Seagate Barracuda 7200 RPM modelini al. Bu arada 5000 TL bütçeye çıkabileceğinizi niye başta söylemediniz hocam? Ona göre önerirdim.Eki Görüntüle 452449
Bu sistem 5000 TL ama uygun. 1 TB HDD koydum, 128 GB SSD var. Yeter ki beni az bir süre idare etsin, sonra iyi bir SSD ve 8 GB'lik RAM takviyesi yaparım.
Siz ne dersiniz?
Eklediğin HDD notebook için. 1 TB Seagate Barracuda 7200 RPM modelini al. Bu arada 5000 TL bütçeye çıkabileceğinizi niye başta söylemediniz hocam? Ona göre önerirdim.
Bu arada bundan daha ucuza alınabilir bu sistem.
İşlemciyi Ryzen 5 3600 yapın 4200 TL ediyor. Ve bu sisteme 8 GB bir adet RAM daha ekleyebilirsin. Kasayı da Spec Delta yaparsın. Oldu sana 4400 TL. Her işini görürsün.