Premiere ve After Effects için 4500 TL sistem önerisi

Kadirs04

Centipat
Selamun aleykum,

Öncelikle sitede yeniyim, 2 saattir konu açmaya çalışıyorum nihayet açabildim 🙂

Değerli üyeler, benim için Premiere ve After Effects için monitör dahil 4500 TL'yi geçmeyecek bir sistem önerir misiniz?

Ben dizüstü PC taraftarıydım ama bir türlü uygun bir şey bulamadım, eğer bildiğiniz laptop varsa onu, yok ise uygun bir sistem önerir misiniz?

Bu arada Premier'de orta ve bol efektli videolar, After Effects'te ise düşük ve orta efektli videolar yapacağım.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir sistem öneririm. Bazı arkadaşlar söyleyecek neden GTX 1650 diye. Bunun nedeni After Effects ve Premiere Pro gibi programlarda CUDA çekirdeği gibi şeyler ön plana çıkıyor ve bunlar Nvidia ekran kartlarında daha iyi.
Kaynak Recep Baltaş.

Screenshot_20191026-231641.png

Son düzenleme:
Böyle bir sistem öneririm. Bazı arkadaşlar söyleyecek neden GTX 1650 diye. Bunun nedeni After Effects ve Premiere Pro gibi programlarda CUDA çekirdeği gibi şeyler ön plana çıkıyor ve bunlar Nvidia ekran kartlarında daha iyi.
Kaynak Recep Baltaş.

Eki Görüntüle 452400

Teşekkür ediyorum, yalnız önerdiğiniz ekran kartı 4 GB, acaba onun yerine bu: Sapphire Nitro+ Radeon RX 590 11289-01-20G 8GB GDDR5 256Bit DX12 - incehesap.com ekran kartını kullansam daha iyi olur mu?

Bu arada, işlemciyi de R5 3600 yapsak olur mu?

Aşağıdaki sistemde işlemciyi R5 3600 seçip, ekran kartınıda yukarıda gösterdiğimi seçersek, doğru bir şeçim olur mu? Fiyatı monitör ile 4700'ü buluyor, bana uygun.

Tecrübesiz biriyim, daha önce hiç bilgisayar toplamadım.

RAM şimdilik 8 GB kalırsa sıkıntı olmaz. Daha sonra 8 GB daha takarım.

Bu sistem size daha pahalıya patlar. Kasası kötü. SSD kronik sorunlu. Ve 8 GB RAM var. Benim attığım sistem hem bütçenize yeterli hem de işinizi görür.

Sağ olun. Hala kafamı karıştıran şeyler var, bu karışıklığı giderirseniz çok memnun olurum.

Mesela benim dediğim ekran kartı 8 GB ve işlemci de R5 3600. En önemlisi, fiyat farkına gelince 100-200 TL oynuyor, sizce daha mantıklı değil mi?

Mesela; dediğin SSD'yi çıkarıp 1 TB HDD alırım, RAM 8 GB'de kalsın, kısa süre içinde bir 8 GB daha alırım ve dediğiniz SSD'yi takviye ederim. Hatta, elimde 128 GB Pioneer SSD var, onunla idare ederim ve bir ay içinde RAM ve SSD açığını kapatırım. Sizce mantıklı mı?
Yani bütçeyi az genişletirim gerekirse.

Kasa da pek önemli değil, işimi görsün yeter, yerinde duracak zaten.

Sağ olun. Hala kafamı karıştıran şeyler var, bu karışıklığı giderirseniz çok memnun olurum.

Mesela benim dediğim ekran kartı 8 GB ve işlemci de R5 3600. En önemlisi, fiyat farkına gelince 100-200 TL oynuyor, sizce daha mantıklı değil mi?

Mesela; dediğin SSD'yi çıkarıp 1 TB HDD alırım, RAM 8 GB'de kalsın, kısa süre içinde bir 8 GB daha alırım ve dediğiniz SSD'yi takviye ederim. Hatta, elimde 128 GB Pioneer SSD var, onunla idare ederim ve bir ay içinde RAM ve SSD açığını kapatırım. Sizce mantıklı mı?
Yani bütçeyi az genişletirim gerekirse.

Kasa da pek önemli değil, işimi görsün yeter, yerinde duracak zaten.
Dostum sadece işlemci ve ekran kartını güçlü tutarak sistem toplayamazsın. PSU da kasanın temel bileşenlerinden. Eğer güç kaynağı kalitesiz olursa bir arıza sonucunda diğer bileşenlerin de zarar görür. İlla Ryzen 5 3600 alacağım diyorsan, bütçeni arttır, ona göre öneri vereyim.

PicsArt_10-27-12.40.15.jpg

Bu sistem 5000 TL ama uygun. 1 TB HDD koydum, 128 GB SSD var. Yeter ki beni az bir süre idare etsin, sonra iyi bir SSD ve 8 GB'lik RAM takviyesi yaparım.

Siz ne dersiniz?
Dostum sadece işlemci ve ekran kartını güçlü tutarak sistem toplayamazsın. PSU da kasanın temel bileşenlerinden. Eğer güç kaynağı kalitesiz olursa bir arıza sonucunda diğer bileşenlerin de zarar görür. İlla Ryzen 5 3600 alacağım diyorsan, bütçeni arttır, ona göre öneri vereyim.

Son verdiğim sistem de uygun değilse, sizin dediğinizi yapacağım.

Teşekkürler.

Eki Görüntüle 452449

Bu sistem 5000 TL ama uygun. 1 TB HDD koydum, 128 GB SSD var. Yeter ki beni az bir süre idare etsin, sonra iyi bir SSD ve 8 GB'lik RAM takviyesi yaparım.

Siz ne dersiniz?
Eklediğin HDD notebook için. 1 TB Seagate Barracuda 7200 RPM modelini al. Bu arada 5000 TL bütçeye çıkabileceğinizi niye başta söylemediniz hocam? Ona göre önerirdim.
Bu arada bundan daha ucuza alınabilir bu sistem.
İşlemciyi Ryzen 5 3600 yapın, 4200 TL ediyor. Ve bu sisteme 8 GB bir adet RAM daha ekleyebilirsin. Kasayı da Spec Delta yaparsın. Oldu sana 4400 TL. Her işini görürsün.

Eklediğin HDD notebook için. 1 TB Seagate Barracuda 7200 RPM modelini al. Bu arada 5000 TL bütçeye çıkabileceğinizi niye başta söylemediniz hocam? Ona göre önerirdim.
Bu arada bundan daha ucuza alınabilir bu sistem.
İşlemciyi Ryzen 5 3600 yapın 4200 TL ediyor. Ve bu sisteme 8 GB bir adet RAM daha ekleyebilirsin. Kasayı da Spec Delta yaparsın. Oldu sana 4400 TL. Her işini görürsün.

Ah! Çok teşekkürler, monitör ile 5000 TL oldu. Öneriniz için teşekkürler. Yeni fark ettim, R7 2700x ile R5 3600 arasında 100-200 TL fark var. Hangisini önerirsiniz?

Bir de ekran kartları arasında fark var mı, seçtiğim ekran kartı 120 TL için daha iyi performans verir mi?
Screenshot_20191027_005958.jpg

Tecrübeme göre konuşuyorum; öncelikle çekirdek değeri ve frekans değeri yüksek bir işlemci alacaksınız, bu iş için R5 3600 yeterlidir. RAM miktarını en azından 16 GB yapın. SSD'yi 240-250 GB civarında seçmeye dikkat edin. En azından programları barındırabilsin. Ham verileri de kurgu esnasında SSD'de tutabilmeniz çok fark yaratır. Ekran kartını AMD seçebilirsiniz. CUDA isimlendirmesi var diye, Nvidia kartlar verimli çalışacak diye bir şey yok. Driver ve program desteği gerekiyor. Ham çekirdek gücüne bakarsak, AMD paralel grafik işlemcileri bol keseden verebiliyor genelde. GPU destekli bir işlem yaparsanız, AMD kart ile gayet güzel verim almanız mümkün. Seçiminiz AMD veya Nvidia olabilir, önceliğiniz diğer donanımlar olsun. Ben genel olarak GPU hızlandırma özelliğini kullanamadım. Çoğu zaman desteklenmedi.

Kısacası; İşlemci, RAM ve depolama ile işin büyük kısmı çözülecektir. O parçalara bütçeyi akıtabilirsiniz. Kalanı ile ekran kartına yatırım yapın. GPU hızlandırmadan çok da bir medet ummayın. Bazen mutluluktan uçurur, bazen hiçbir katkısı olmaz. Biraz daha garanti olsun derseniz, profesyonel kullanım amaçlı üretilen ekran kartlarına bakabilirsiniz. İki markanın da çözümleri var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı