Prestige 15 ile eGPU Performansı Nasıldır?

ernu

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1.5 yıldır MSI Prestige 15 model laptop sahibiyim. Aldığım döneme göre oyun ve özellikle iş amaçlı (yapay zeka, makine öğrenmesi uygulamaları vs.) kullanım senaryolarım epey değişti. Dolayısıyla içerisindeki işlemciden önce GPU'nun performans sıkıntılarını hisseder oldum.

Cihazımda 10710U (6C/12T) CPU ve GTX 1650 Max-Q (4 GB) (35W) GPU bulunuyor.
Artan dolar kurları malum, şu an bu cihazı satabilsem bile istediğim taşınabilir, performansı makineler için minimum 30 bin TL civarında paralar ödemem gerekiyor ki bunlar korkunç rakamlar. Cihaz üzerinde 2 adet Thunderbolt 3 çıkışı mevcut alırken özellikle buna dikkat etmiştim ki zaten şu an masaüstünde bir adet Thunderbolt 3 Hub'ı ile birlikte kullanmaktayım. Alırken ileride belki kullanırım dediğim eGPU olayını artık ciddi bir şekilde düşünüyorum.

Şu an için ortalama 2-3 bin TL'ye güzel bir eGPU kasası alabiliyorum. 350W ile 550W arası değişen güçlerde mevcut.
Fakat içerisine takabileceğim ekran kartları açısından bazı sorularım var. İkinci el olarak 10 bin TL'ye kadar ekran kartı baktığımda, RX580 ve RTX 2060 dikkatimi çekti.
Sormak istediğim soru şu, bu iki ekran kartı da sahip olduğum Max-Q laptop GPU'sundan çok daha performanslıdır fakat bu GPU'lar işlemcimden dolayı darboğaza sebep olur mu?

Siz olsanız böyle bir setupa girişir miydiniz? Eğer evet ise, 10 bin TL altında hangi ekran kartlarına yönelirdiniz?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı