Prime A320M-E ile 2200GE overclock yapılabilir mi?

Yer
Uranüs
Daha fazla  
Meslek
Uzay Madencisi
RAM
8 GB
Ekran kartı
RX 570
Anakart
ASUS PRIME A320M-E
İşlemci
R3 2200GE
Bugün yeni soğutucu aldım ve işlemcime overclock yapıp daha iyi performans almak istiyorum ancak bazı yerlerde A320 anakart ile overclock yapılmadığı yazıyor. Doğru mu bilmiyorum. O yüzden sorayım dedim.

Bir de Ryzen 2200GE işlemciye en fazla kaç GHz yapılabilir?

Şu anda değer 3.50 GHz.

PSU özelliğim 500W 80 Plus.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı A320M anakartlarda OC yapılabiliyor diye duymuştum ama genel olarak A320M anakartlarda OC yapılamaz B450M anakart almanız gerekiyor.

Dediğim gibi sadece Athlon için mümkün.

O işlemciye o anakartla O.C yapamazsın, B450 veya daha üst düzey çipsete sahip bir anakarta ihtiyacın var.

Hayır yapılamaz.

İnternette şöyle bir video vardı o yüzden sorayım demiştim yapılmıyormuş demek ki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnternette şöyle bir video vardı o yüzden sorayım demiştim yapılmıyormuş demek ki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

bazı A320M anakartlarda OC yapılabiliyor diye duymuştum ama genel olarak A320M anakartlarda OC yapılamaz B450M anakart almanız gerekiyor.

O.C kilidi açık bir BIOS sürümü sızdırılmıştı diye hatırlıyorum bu video eski ayrıca A320 anakartlar işlemciye yönelik O.C'a müsait kartlar değil. Kartın üzerinde herhangi bir MOSFET veya VRM soğutması bulunmuyor aynı şekilde VRM yapısının kötü olması gibi daha sayabileceğim farklı nedenler de var.

O.C kilidi açık bir BIOS sürümü sızdırılmıştı diye hatırlıyorum bu video eski ayrıca A320 anakartlar işlemciye yönelik O.C'a müsait kartlar değil. Kartın üzerinde herhangi bir MOSFET veya VRM soğutması bulunmuyor aynı şekilde VRM yapısının kötü olması gibi daha sayabileceğim farklı nedenler de var.

Yani olmuyor olsa da sıkıntı çıkarıyor sağ olun teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı