Prime A320M-K, R5 5500 ve 2060 Super kombosu ne kadar sağlıklı çalışır?

Çilekli Süüt

Decapat
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
500 GB
Ekran kartı
2060s
Anakart
Prime A320M-K
İşlemci
R5 5500
İşlemcimi R5 5600 ya da 5600X ile yükseltmeyi düşünüyorum. Donanımla ilgili çok bilgili değilim Prime A320M-K 5600X model CPU sorunsuz çalıştırır mı ya da anakart mı yükseltmeliyim B450M K gibi bir modelle. R5 5500 ile Steam PUBG vesaire yetersiz kalıyor sanırım ya da darboğaz mı var emin değilim şehirlerde FPS aşırı düşüyor arazi gibi yerlerde 120 arası şehirde 60-70 arası sizce ne yapmalıyım? CPU kullanımı da çok yüksek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse benzer anakart ile 5600ü kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Ama anakarttan dolayı overclock olmuyor.

Eğer paran varsa anakartı B450 veya B550 chipsete yükseltebilirsin fakat A320M-K da BIOS Update yaptığın sürece 5000 serisi çalışır, ama VRM soğutması yok gözüküyor yani o yüzden ben olsam anakartı B450 veya B550 yapardım.

Biraz eski bir anakart o yüzden yeni ve daha sağlıklı bir modele geçmeyi düşündüm.

Bende de F modeli var hocam evet biraz eskidiği doğrudur ama çok masraf yapmak istemiyorsanız 5600'de kaldırıyor anakart.

eğer pinleri uygunsa ve yeterli bir psu'nuz var ise genelde anakart sisteme bir engel oluşturmaz sadece örneğin ramleriniz 3200 mhz iken anakartınız 2133 mhz destekleyebilir ya da kasanız argb ise bunu desteklemeyebilir arkadaşın dediği gibi oc yapamazsınız vs vs yani kısaca pinleri uyumlu ise engel oluşturmaz

Kasam mATX uyumlu mudur? Bütçem sınırlı biraz henüz karar veremedim.

Kasam mATX uyumlu mudur? Bütçem sınırlı biraz henüz karar veremedim.

Anakart değiştirecekseniz ve kasa toplamayı bilmiyorsanız eğer kesinlikle teknik servise veya bir bilgisayarcıya götürün şahsi olarak anakart değiştirmekten nefret ederim çünkü tüm sistemi baştan kurman gerekiyor anakart değişimi aldığınız modele göre değişir tabii ama genelde daha fazla destek MHz yüksekliği Max RAM kapasitesi (64-128 GB) ARGB desteği Wi-Fi Bluetooth desteği gibi şeyleri sağlar fakat eğer siz bunlar çok önemli değil param kısıtlı ve işlemci almam çok kritik diyorsanız pinleri de uyumluysa direkt işlemci alıp geçin çünkü anakart değişiminin tek başına sisteme çok bir etkisi yok

Peki 5600X alsam sıkıntı yaşar mıyım zen 2 anakartım ama BIOS güncel.

Peki 5600X alsam sıkıntı yaşar mıyım zen 2 anakartım ama BIOS güncel.

Zen 3 desteği yoksa yaşarsınız evet anakartınızı derinlemesine araştırmadan yorumda bulundum zen 1 dediğimiz anakartlar yanlış hatırlamıyorsam Ryzen 1000-2000 serisi zen 2 anakartlar 3000 serisi zen 3 anakartlar ise 5000 serisi destekliyor yani bu durumunda anakartınız 5600X'i desteklemiyor bazıları modlanmış BIOS ile çalıştırabiliyor olsa da o toplara hiç girmemenizi direkt uygun kaliteli bir anakartla beraber işlemci almanızı öneririm hem gelecekte diğer yükseltmelerinizde başınız da ağrımaz.

Ha takılır mı takılır ama performans düşüşü olabilir, BIOS güncellemesi gelmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…