Prime A320M-K sistemde "CPU Over Voltage Error" hatası

ByOs

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarım sıkıntısız çalışmaktaydı. Ekran kartı değiştirdim lakin pin sayısı yeterli olmadığı için yeni ekran kartını çalıştıramadım. Ardından eski ekran kartını taktım ve bilgisayarı çalıştırdım. Fanlar vs çalıştı ama görüntü gelmedi. Anakart ile PSU arasındaki 4 pinlik kabloyu takmayı unuttuğumu fark ettim ve kapatıp takıp tekrardan başlattım ve CPU Over Voltage hatası alıyorum. BIOS ayarlarını sıfırladım. Fişi çekip 30 saniye basılı tutup vs. statik elektriği boşaltma işlemini gerçekleştirdim. Herhangi bir düzelme yok, aynı hatayı veriyor ve beni BIOS menüsüne yönlendiriyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20230624_193640.jpg
    IMG_20230624_193640.jpg
    169,3 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20230624_195118.jpg
    IMG_20230624_195118.jpg
    148,1 KB · Görüntüleme: 39
Bilgisayarım sıkıntısız çalışmaktaydı. Ekran kartı değiştirdim lakin pin sayısı yeterli olmadığı için yeni ekran kartını çalıştıramadım. Ardından eski ekran kartını taktım ve bilgisayarı çalıştırdım. Fanlar vs çalıştı ama görüntü gelmedi. Anakart ile PSU arasındaki 4 pinlik kabloyu takmayı unuttuğumu fark ettim ve kapatıp takıp tekrardan başlattım ve CPU over voltage hatası alıyorum. BIOS ayarlarını sıfırladım. Fişi çekip 30 saniye basılı tutup vs. statik elektriği boşaltma işlemini gerçekleştirdim. Herhangi bir düzelme yok, aynı hatayı veriyor ve beni BIOS menüsüne yönlendiriyor. Ne yapmalıyım?

4 pinlik kabloyu ters takmayı deneyin belki ters takmışsınızdır kısa devre yapıyordur fazla güç geçtiği için uyarı vermiştir.

Hatanın sebebi belli değil, tahmin ediyoruz, PSU arızalanmış olabilir, anakartta sorun olmuş olabilir, önce tespit etmek lazım ki, çözüm sunalım.

Hocam abim geldi BIOS üzerinden boot menüsünü kurcaladı bilgisayar açıldı. Abi ne yaptın dedim bilmiyorum işim bitsin bir daha bakarız dedi, dizi izliyor şu an. Google ile bir şey olacağını sanmıyorum ama şu an oyun oynamam tehlikeli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı