Prime B450M-A RAM Hız Aşırtma Problemi

caparcaglar

Kilopat
Merhabalar,

Bugün Vatan Bilgisayar'dan bu ürün'den 2 adet aldım ( toplam 32 GB RAM ). 3000 MHz almamın sebebi anakart üzerinden hız aşırtma yapıp CPU'nun desteklediği 2933 MHz çıkartmak. Ardından ASUS Prime B450M-A anakartın UMA Frame Size 3G destek gelmesi ile ekran kartına 3GB vermek ve sonrasında 2933 MHz ile kalan RAM'i profesyonelce kullanmak istedim.

Fakat gel gelelim hiçbirini gerçekleştiremedim. Öncelikle RAM frekans arttırmaya çalıştım, ilk önce DOCP üzerinden sonrasında voltaj ayarları ile hiçbir sonuç vermedi. BIOS sesi üzerinden uyarılar gelmeye başladı. Ardından onunla uğraşmayı bıraktım, anakart BIOS ayarları üzerinden grafik kartına 3G vermeyi denedim sorunsuz oldu fakat bilgisayarı kullanmaya başladıktan 5 dk sonra, mavi ekran hatası ile karşılaştım.

Oysa ki ürünleri alırken hepsi OverClock destekli idi.

Bu konu üzerinde bir fikri olan, destek verebilecek veya İstanbul içi profesyonel şekilde sağlayabilecek birileri olursa çok sevinirim.

1571008893925.png

1571008900315.png

1571008908007.png

1571008917142.png

Çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapacağınız ilk iş BIOS güncelleme olmalı: PRIME B450M-A BIOS & Firmware | Anakart | ASUS Türkiye

Sonrasında mavi ekran dökümlerini paylaşmak.

Merhaba Recep Bey,

BIOS güncellemesini sabah yaptım zaten. Mavi ekran çıktısı için 3G alıp tekrar paylaşırım.

Peki RAM MHz yükseltme konusunda bir fikriniz var mı? Onda verebileceğim bir hata yok BIOS sesinden başka.

Cevabınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z'deki BIOS sürümünüz eski.

RAM konusunda iki düşüncem var:
  • Bu rehberle ekstra voltaj vermeyi deneyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Harici bir ekran kartı takıp iGPU'nun kapanmasını sağlarsanız RAM üstündeki stresi azaltırsınız.

Merhaba,

CPU-Z eski görseldi pardon. Tamamdır bu video ile tekrar deneyeceğim. CL 19-20 ye kadar denemiştim fakat olmadı, artık olmazsa yapıcak birşey yok.

İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim. İyi geceler.

CPU-Z'deki BIOS sürümünüz eski.

RAM konusunda iki düşüncem var:
  • Bu rehberle ekstra voltaj vermeyi deneyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Harici bir ekran kartı takıp iGPU'nun kapanmasını sağlarsanız RAM üstündeki stresi azaltırsınız.

İşlemci teknik sistem bilgisinde 2933 MHZ olarak gözüküyor. 3000 de denedim fakat yine olmadı. Voltaj ve cl değerlerinide esnettim yine olmadı. Sanırım işlemcide yer alan APU sistem yükünden dolayı olmuyor. Zorlamayı bıraktım.

Hem verdiginiz link hem de mesajda belirttiginiz uzere RAM'leriniz 3.000 Mhz. XMP'de bu hiza cikamiyor mu? 2933 Mhz yapma amaciniz nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı