Prime B550M-K BIOS'una giriş yapılmıyor

smurk

Decapat
Daha fazla  
Ne yaparsam yapayım BIOS'a hiçbir şekilde giremiyorum. Dün BIOS pilini 5 dakika boyunca çıkardım, sonra tekrar taktım. Şimdi yine BIOS'a giremiyorum. Anakartım ASUS Prime B550M-K. Bilgisayarı yeniden başlatıp del tuşuna basıyorum, normalde BIOS açılacakken masaüstü ekranı geliyor. Gelişmiş ayarlardan bile BIOS'a giremiyorum. O ayarlara girip yeniden başlat dediğimde direkt masaüstü açılıyor. Kısacası, hiçbir şekilde BIOS'a giriş yapamıyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Ne yaparsam yapayım BIOS'a hiçbir şekilde giremiyorum. Dün BIOS pilini 5 dakika boyunca çıkardım, sonra tekrar taktım. Şimdi yine BIOS'a giremiyorum. Anakartım ASUS Prime B550M-K. Bilgisayarı yeniden başlatıp del tuşuna basıyorum, normalde BIOS açılacakken masaüstü ekranı geliyor. Gelişmiş ayarlardan bile BIOS'a giremiyorum. O ayarlara girip yeniden başlat dediğimde direkt masaüstü açılıyor. Kısacası, hiçbir şekilde BIOS'a giriş yapamıyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.
Pili doğru taktığınıza emin misiniz?

Pili doğru taktığınıza emin misiniz?
Evet. Pili doğru taktığıma eminim. Pili çıkar tak yapmadan öncede giremiyordum.

Daha önce Bios'a giriş yapabiliyordum ama daha sonra monitör değiştim. Ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Birkaç saat içinde deneyeceğim.

Kasada takılı tüm sabit diskleri sökerseniz BIOS'a girebilirsiniz.
BIOS ta fast boot ayarını disabled yaparsanız sisteminiz hem daha stabil olur hem de ilerde BIOS'a giriş sorunu yaşamazsınız.

Kasada takılı tüm sabit diskleri sökerseniz BIOS'a girebilirsiniz.
BIOS ta fast boot ayarını disabled yaparsanız sisteminiz hem daha stabil olur hem de ilerde BIOS'a giriş sorunu yaşamazsınız.
Daha öncesinde Bios'a giriş yapabiliyordum. Sabit diskler ve fast boost ile alakası nedir?

Daha öncesinde Bios'a giriş yapabiliyordum. Sabit diskler ve fast boost ile alakası nedir?
Sabit diskler ile alakası sabit diskte bulunan EFI bölümü. BIOS un bir parçası gibi hareket eden bölüm gibi düşünebilirsiniz.
Fast boot ise alakası da aynı nedenden ötürü. Fast boot ayarı açık olduğu sürece PC nin yeniden başlatılması tam anlamı ile bir yeniden başlatma sayılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı