Prime Video Türkiye'de Oppenheimer'ın sansürlü, sigara kamu spotlu Hindistan versiyonu yayınlandı

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.775
Makaleler
2
Çözümler
89
Yer
Ankara
Film, Prime Video Türkiye'de vizyona girdi fakat Hindistan versiyonu yani başlangıçta sigara zararlıdır reklamlı, sigara içilen sahnelerde sigara öldürür yazılı, çıplak sahnelerde karakterlerin üzerine edit ile siyah kıyafet eklenmiş ve sırtların sansürlendiği versiyonu yayınlandı.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Çoğu firma bunu yapıyor maalesef. Disney+, Prime Video, Netflix falan hepsi aynı işte. Sinemada yayınlanan halini korsan olarak rahatlıkla izleyebilirken ve cebimizden tek kuruş çıkmazken her ay yüzlerce lira verdiğimiz dijital platformlarda sansürlü bir şekilde izlemek zorunda kalıyoruz.

Bu yüzden korsan forever.
 
İşte bu yüzden korsan. Parasız aldığın hizmeti parayla alamıyorsun.
Özellikle Prime Video'nun Türkiye tarafı bu konuda rezalet. Korsan sitelerde bile Türkçe altyazı seçeneği olan Batman Animated Series vb. Amazon'a ait olmayan çoğu dizinin Amazon'da altyazısı yok. Ya böyle dil desteği eklemiyorlar ya da saçma sapan versiyonları ekliyorlar.
Muhtemelen Hindistan versiyonu lisans konusunda en ucuzu olduğu için onu eklediler.


4K, HDR, Spatial Audio, altyazi ve sansürsüz isteyen Apple TV kullanmalı bizim ülkemizde. Hem filmler ciktiktan 6 ay sonra sisteme ekleniyor hem de 3 liraya kiralayabiliyor veya 18TL'ye (Yurtdısında 22 Euro) satın alabiliyorsun.
 
Bu gibi durumların önüne geçmek kolay. İki seçenek koyacaksı: Sansürlü mü sansürsüz mü diye. Zor değil. Mesela bazı filmlerde rahatsız edici sahneler var. O zaman sansürsüz seçenekten izlerim.
Bu kesinlikle en mantıklı seçenek. Keşke firmalar bu şekilde sansürlü ve sansürsüz olarak 2 farklı sürüm yayınlasa da bizim gibi filmin tam halini izlemek isteyenler sansüre maruz kalmasa.
 
Bu gibi durumların önüne geçmek kolay. İki seçenek koyacaksın: Sansürlü mü sansürsüz mü diye. Zor değil. Mesela bazı filmlerde rahatsız edici sahneler var. O zaman sansürsüz seçenekten izlerim.
Bu seçeneği maalesef alamıyorsun çünkü Turkiye'de yayınlanan versiyonu Hindistan versiyonu ve Hindistan versiyonu zorunlu olarak sansürlü geliyor.
 

Geri
Yukarı