Prime Z390-P ve i5 9600K overclock

Orxanhd

Hectopat
Merhaba. ASUS Prime Z390-P anakartlarda AI tweaker var. Oradan kolay yolla overclock yapılıyor. Overclock profil 1 seçdiğimde 4.7 GHz profil 2 seçdiğimde 4.8 GHz overclock yapıyor. Burada bir sorun yok. Kendim youtubden bakdığım video ile 4.8 GHz overclock da yaptım. Ez tuning wizard diye bir seçim daha var. O da otomatik 4.8 GHz-e overclock yapıyor.

Yapdığım tüm overclock işlemlerinde bir sorun oluşuyor. Nedenini bula bilmiş değilim. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sorun: Bilgisayar açıldıktan 2-3 dakika sonra ekran kitleniyor ve biraz bekledikden sonra bilgisayar kapanıyor. Sıcaklik maksimum 60 oluyor işlemcide. Çok ısınmıyor yani. Benim deneğimlerimden geldiğim sonuca gore overclock yapdıktan sonra işlemci kullanımı ani olarak 100% olduğunda sorun ortaya çıkıyor. 4.7 GHz-e overclock yapdığımda 3-5 dakika 4.8 GHz-e OC yapdığımda ise 1 dakika içinde kapanıyor. BIOS default yapmak zorunda kalıyırum her defasında. Yardım edin lütfen.

MB-Z390-P
CPU-i5 9600K.
RAM-Corsair 16 GB 3600 MHz.
Cooler-color Master Masterliquid V2 RGB.
SSD-EVO 970 M.2 500GB.
PSU-superflower 750W Full modular.
Case-gamemax starlight.
GPU-GTX 1060.

Overclock tavsiye etmem kullanmam uygulamam donanım ömrünü kısaltır neden mi çünkü parçaların daha fazla ısınır.

Hocam bence dediğiniz şeylerin tamamı doğru değil örneğin iyi bir sıvı soğutma alırsın neden yapmayasın zaten overclock düzgün yapıldığı sürece ömür kısaltmaz.

Overclock tavsiye etmem kullanmam uygulamam donanım ömrünü kısaltır neden mi çünkü parçaların daha fazla ısınır. NVIDIA nasıl ayarlamışsa en iyisi o ayarlarda kullanmak.

Bence hakimi olmadığınız konularda yorum yapmayınız. R5 3600 işlemcimi 4.4 OC ile kullanıyorum ve tam yük altında 60 derecenin üstene çıkmıyor oyunlarda daha bir ferah.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı