- İşlemci
- Intel Core i5 12600K
Selamünaleyküm arkadaşlar, yeni bir sistem topluyorum. Açıkçası bu işlerden çok iyi anladığım söylenemez! Bu yüzden profesyonel düzeyde bilgi desteğine ihtiyacım var! Vatan Bilgisayar'ın sitesinde PC Toplama Sihizbazı ile mevcut parçalarımı sipariş verdim. Lakin siparişlerimi verdikten sonra, anakart ve bellek uyumuna baktığımda, karşıma DIMM ve U-DIMM bellek RAM tabirleri çıkınca kafam allak bullak oldu. İleri yaşımın verdiği dezavantajla, olayın içinden çıkamadım. Sizlere toplamış olduğum sistemin parçalarını linkliyorum. Sizlerden ricam bana, bu anakarta hangi bellek RAM'ini takmam gerektiğini söylemeniz. Benim amacım bu bilgisayarda oyun oynayabilmek, sistemi minimum Black Desert Online oynarken FPS sorunu çekmemek için topladım. Ama anakartın bellek desteğine bakınca DIMM bellek RAM desteklediğini gördüm. İnternette biraz araştırmak istediğimde DIMM olayının sunucu bilgisayarları için olduğu konusunda bilgilerle karşılaşmış olsam da anakartı aldığımdan ne yapmam gerektiğini bilemedim. Sipariş verdiğim RAM ise U-DIMM idi. Bunu fark ettikten sonra kafam bulandı ve bu anakarta DIMM bellek RAM mi, yoksa U-DIMM Bellek RAM mi takmalıyım bilemedim. Cevabını istediğim soruları maddeleyecek olursak:
Bahsetmiş olduğum sistem aşağıdaki gibidir linklerini bırakıyorum.
- DIMM bellek RAM ne için kullanılır?
- U-DIMM bellek RAM ne için kullanılır?
- Linkini verdiğim anakarta hangi bellek RAM takmalıyım?
- Linkini verdiğim iki ayrı türde bellek RAM'lerin hangisi doğru ve anakarta uyumlu olanlarıdır?
Bahsetmiş olduğum sistem aşağıdaki gibidir linklerini bırakıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: