Prime95 testi hataları

Makaleler
2
Ryzen 5 3600 işlemcimde 4.2 GHz'de voltajı sabitliyorum. Auto hariç ne yaparsam yapayim Prime95 testinde hata alıyorum. Hata şu ' hardware failure detected rounding was 0.5 expected less than 0.4'. OCCT, AIDA64 gibi testleri yaklaşık 30 dk yaptım fakat hata olmadı.
Corsair H100I Platinum sıvı soğutmayla Prime95'te 81-82 derece civarında dolanıyor. Sizce bu normal mi? Oyunlarda 60 dereceyi geçmedi. Ama bu testte 80I rahat görüyor.

Prime95'de o sıcaklıkları görmen normal, sıkıntı olmaz. Ufak bir voltaj arttırıp tekrar deneyebilir misiniz?

Prime95 gerçek bir stabilite testi diyebilirim. Ne kadar çalıştırdığınız da önemli "Small FFTs" kullanarak 6 saati sorunsuz tamamlarsa yeterli stabilitededir diye düşünüyorum. Ne kadar uzun süre yaparsanız sonuç daha tutarlı olur.
Ben "Ryzen Master" kullanıyorum. Benden daha iyi biliyorsunuzdur, o konuda yardımcı olamayacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı