Prize bir şey takınca mouse ışığı yanıp sönüyor

CypherKedi

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, konu biraz garip. Geçenlerde 3'lü prize bir şey takınca kapalı PC'deki mouse ışığının anlık yanıp söndüğünü fark ettim çok umursamadım fakat az önce klimanın kendini dinlenme moduna alıp röleyi kapadığı ve açtığı zamanda mouse ışığının tekrardan yanıp söndüğünü fark ettim. Pek bir anlam veremedim. Bu bir problem mi yoksa normal mi? Kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım fakat anakarta falan zarar gelmesinden korkuyorum. Bilgisi olan biri aydınlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam kesin olarak bir şey söyleyemem ama Türkiye'deki prizler 230W-290W arasıdır. Sizde bir prize 2-3 tane büyük volt isteyen bilgisayar, elektrikli ısıtıcı vb. prizin gücü yetmeyecektir. Hatta bilgisayara kalitesiz USB çoğaltıcı takın mouse, klavye, kulaklık, USB flash hepsini birden algılayamaz.

Artı -1 Eksi
Merhaba. Hocam; elektromanyetik etkileşimle veya EMI etkileşimiyle oluşuyor bu söylediğiniz olumsuz durum, başka bir açıklaması da olamaz. PC 'nin mause' u apansız devreye giren her alıcıdan (klima, evdeki diğer başka cihazlar, vb.) dolaylı yoldan etkileniyor. Bu işin gerçeği ise masaüstü PC'nizin PSU' su içindeki EMI filtresi gereken filtrelemeyi bu dış anahtarlanmalarda yapamıyor, net olarak böyle açıklanabilir oluşan bu olumsuz durum.

Harici olarak PC'ler için satılan bir EMI filtresini PC'den hemen önce kullanarak mause'un EMI'lerden olumsuz etkilenmesini önleyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı