Pro 2000 Ekran Aniden Kararıyor

Emre KESLER

Megapat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhabalar.

Bir iş üzerindeyken vs. ekran(Monitör) bir anda kararıyor. Ekranı açıp kapadığımda tekrar geliyor yada gelmiyor. Bazen gelip aynı anda gidiyor (Videoda olduğu gibi).

Sorun ;

Ekran olsa serviste 6 saat boyunca çalıştırıldı bir sorun görülmedi.
Kablo olsa o kablo ile Laptop-Monitör bağlantısı yaptığımda sorun olmuyor.

Ekranı servise verdiğim süre içinde Harici VGA ile Kasa-TV bağlantısı ile işlerimi görüyordum. Ekranı servisten aldığım gün ekran kartının çipi yandı. Şuan Onboard VGA kullanıyorum. Onboard VGA ile Kasa-TV bağlantısı olmuyor görüntü vermiyor.

Video Hakkında;

Videoda tam bu konuyu açacak iken ekran karardı. Video başladığında ekran gitmiş durumda tekrar kapatıp açıyorum ve aniden gidiyor sonra tekrar kapatıp açıyorum ve stabil halde geliyor (Artık sorun neyse onun keyfine kalmış gidip uzun süre gelmediği de oluyor.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sorun genelde HDMI kablolarda oluyordu. Şimdi anlamadım. Sorun eski ekran kartında vardı, Onboard ekran kartında da mı var ? Yani sorun ekran kartından kaynaklanmıyor o zaman ?

Bu sorun monitör sorunu gibime geliyor. Daha önce Datron monitörde de başımıza geldi. Monitörün kalitesizliğinden. 6 saat ne yapmışlar ? Sabit görüntü varsa belki hareketli görüntüdedir sorun.

İlk defa ekran kartı ile kullanırken meydana geldi sorun. Serviste sabit görüntü ile test edildiğini düşünüyorum. Servisten aldım ve eve geldiğimde ekran kartı bozuldu ve onboard kullanmaya başladım sorunun onboardda da devam ettiğini gördüm. Sonuç olarak evet ekran kartından da kaynaklanmıyor. Anakart üzerinde hem harici hem onboard'ın kullandığı bir görüntü yongası (onboardın tabi var ama harici de buraya mı uğruyor?) var mı bilmiyorum? Varsa eğer onda sorun olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı