Problem konu anlatımı videosu izlenir mi?

Faydası olur tabii ama video izlerken boş durmamanız lazım. Videoda hoca örnek verirse ilk önce sen yap yapamazsan çözümü izle tekrar çözmeye çalış. Ve bir soru bankan olursa çok iyi olur.

Hocam tam dediğiniz gibi yapıyorum önce çözebilirsem çözüyorum eğer çözemessem izleyip sonra tekrar kendim çözüyorum kitap olarak da acilin ilacı TYT problemler aldım.

Bir de rehber matematik TYT kamp kitabı var onun içindeki problem soruları var.

Hocam bir de problem çözmeden önce TYT'deki ilk 12 konuyu bitirmeli miyim?

MGY videolarını izlesen yeter. Veya kısa videolar izle. 10-20 video problem izlemene gerek yok yani. Problemler soru üzerinden öğrenilir.
Kolay-orta-zor şeklinde giden problem soru bankası al onu çöz. Çözemediğinin cevabını işaretleme soru sayısını kutucuğa al.
1 hafta sonra geri dön çözmeye çalış. Çözersen işareti sil çözemezsen işaret dursun çözümünü izle, 1 hafta sonra tekrar dene. Böyle böyle soruları ele.
İyi olduğunu düşündükten sonra problem denemesi al soruların %75'ini yapıyorsan problem yok. Daha fazla problem çözme. Oradaki vaktini kötü olduğun derslere ayır.
Yapamıyorsan başka problem kitabında dediklerimi tekrarla.

Bu arada günlük 20 soru problem çözün falan diyenlere aldırış etme. Haftalık bir sayı koy onu 2-3 güne böl. Günlük çözmek bana pek mantıklı gelmiyor.
Ama paragrafda günlük çözülmeli bence.

Hocam peki problem çözmeye başlamadan önce TYT ilk 12 konuyu bitirmeliyim.

Bu arada 10. sınıfım bu sene 11. sınıfa geçeceğim.

Hocam peki problem çözmeye başlamadan önce TYT ilk 12 konuyu bitirmeliyim.

Bu arada 10. sınıfım bu sene 11. sınıfa geçeceğim.
Bitirmenin çok faydalı olur. Bitiremezsen de yaparsın yine ama çok zorlanırken. Problemlerin temeli zaten temel kavramlar ve denklemler. Şimdiden çok kasma kendini yavaş yavaş başla her gün 10 soru çöz yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı