Prof. Dr. Tevfik Özlü: Pandemi pek bitecekmiş gibi görünmüyor

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
46.035
Makaleler
52
Çözümler
581
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden birisi olan Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamasında pandeminin pek bitecek gibi görünmediğini belirtti. Bu konuda benim düşüncem şudur ki pandemi zaten bitmeyecek. Virüs hayatımızın bir parçası olacak, etkisi grip gibi olacak. Aşılandırma çalışmaları da onun için etkisini en aza indirmek için. Tamamen biteceğini zaten ben de düşünmüyorum ancak halkımız çok bilinçsiz davranıyor. Aşısını olmuyor, pek tedbir almıyorlar. Bu durum da virüsün etkisini güçlendiriyor, her gün o kadar adam ölüyor. O kadar pozitif vaka çıkıyor, bu şekilde nereye kadar gidebiliriz bilmiyorum.

 
Samsun ve çevre illerde yer yok. Mavi falan değiliz. Her yer kırmızı okul yüzünden bulaşan korona vakalarının haddi hesabı yok.
 
Hastalık bitmeyecek yazındaki gibi grip gibi hayatımızın bir parçası olacak, aşılarla bunun etkisini minimuma indirmeye çalışacağız ama benim merak ettiğim şey ne zaman şu maskesiz, eski hayatlarımıza döneceğiz? 2023'e kadar maske kullanımı kalkar mı acaba?
 
Hastalık bitmeyecek yazındaki gibi grip gibi hayatımızın bir parçası olacak, aşılarla bunun etkisini minimuma indirmeye çalışacağız ama benim merak ettiğim şey ne zaman şu maskesiz, eski hayatlarımıza döneceğiz? 2023'e kadar biter mi acaba?
İmkan yok ya.
 
Toplumun % kaçı aşılı bilmiyorum ama bu 2022'de daha da yükselecektir eminim. Aşılamalar yükselirse maske zorunluluğunun kalkması lazım. İnşallah kalkar artık, çünkü eziyet haline geldi. İnsan yüzü göremiyorsun, ne kadar berbat bir şey bu. Kendi açımdan söyleyeyim 1 sene daha dayanırım, ama dediğim gibi 2022 sonu gibi artık kalkmalı diye düşünüyorum.
 
Artık herhalde grip gibi her zaman olan bir hastalık olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı