Profesyonel olarak karting yarışlarına nasıl katılınır?

TheRootkit

Hectopat
Daha fazla  
Bursa'da Yaşıyorum, şu anda yaşım 15 ve küçüklüğümden beri arabalara ve araba yarışlarına çok yoğun bir ilgi duyuyorum. Hatta küçükken, 6-7 yaşlarındayken, Cars filminden dolayı NASCAR'a çok ilgim vardı. Tabii bu zamanla değişti; şu anda GT3 ve Endurance serilerine ilgi duyuyorum. Sonrasında Simracing ile tanıştığımda yeteneğimi fark ettim. Kendimi Simracing'te olabildiğince geliştirdim ve geliştirmeye çalışıyorum. Bir SIM Setup'ı kurdum (kokpit, direksiyon vs.). Sonrasında bazı serverlarda küçük çaplı turnuvalara bile girdim ve yarışların çoğunda iyi sonuçlar aldım. Zaman zaman çok hızlı turlarım oldu, özellikle ACC, AC, rFactor 2 gibi oyunlarda. Ayrıca yarış bilgimin yüksek olduğunu ve terim eksiğimin olmadığını düşünüyorum.

Kartinge başlamanın biraz geç olduğunu düşünsem de, karting için geç mi bilmiyorum ve nasıl başlayacağım konusunda da çok fazla fikrim yok. Yani sadede gelmek gerekirse, profesyonel olarak karting yarışlarına başlamak istiyorum. Nasıl başlayabilirim? Geç kaldıysam, nasıl en hızlı şekilde başlayıp yükselebilirim?

Son düzenleme:
Para, para, para. Ve daha çok para. Karting, diğer yarış disiplinlerinden nispeten daha ucuz olsa bile yine de Türkiye'de ortalama bir insanın karşılayabileceğinden çok fazla. Kendinizi sosyal medyada da iyi bir şekilde pazarlayabilmeniz lazım. Bu sayede anca sponsor bulabilirsiniz. Şu sayfa işinize yarayabilir:

ayrıca Instagram'da gokart.1_ sayfasına da göz gezdirebilirsiniz. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız küçük çaplı rental kart yarışmaları düzenliyorlar.

İkinci bir seçenek olarak da sim üzerine yoğunlaşabilirsiniz ki bu daha iyi bir seçenek. Kendinizi kanıtladıktan sonra e-spor turnuvalarında ve gerçek hayatta fırsatlar bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı