Dizeceğim bilgisayar özelliklerini link olarak atacağım ayrıca tüm alışverişimi amazon.co.uk'den yani Ingiltere'den yapacağımı söylemek isterim fiyat ve performans eşleştirmesini ordan takip ediniz lütfen.
Dizmeyi düşündüğüm sistem 3D.color grading ve edit için olacaktır ve arada bilgisayar oyunu oynayacağım.
Babam bilgisayar mühendisi & programcısı ondan da yardım aldım lakin benim araştırmam ve öğrenmem için bana sadece referans olarak şu siteyi verdi :
2000$'lık olanı kendimce ileride geliştirmek için biraz da modifiye ettim.
Video renderlama işlemi için 1060 yeterli olacaktır. Ana gücü ekran kartı çekmiyor çünkü. RAM'in önemi çok fazla özellikle After Effect için. Minimum 32GB RAM sağlıklı kullanmak için gerekiyor. GTX 1070 ve 16GB RAM kullanıyorum ben kendi sitemimde RAM'in eksikliğini her işlemde yaşıyorum.
Sistem oldukça yerinde olmuş alternatifler üretilebilir tabii ama genel hatlarıyla yapılması gereken iş için uygun.
üst te ki parça listesini güncelledim; H115i düşünüyorum güç kaynağı olarak.Sebebi ilerde geliştirebilmek ve ilerleyen yıllarda overclock yani güç aşımı yapabilmek için.
Bu arada depolama alanını yani 5TB'ı 1-2TB a düşürüp "Gigabayt 1070ti 8gb" alayım mı, en ucuz model şuan Amazon UK sitesinde ki ? önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
üst te ki parça listesini güncelledim; H115i düşünüyorum güç kaynağı olarak.Sebebi ilerde geliştirebilmek ve ilerleyen yıllarda overclock yani güç aşımı yapabilmek için.
Bu arada depolama alanını yani 5TB'ı 1-2TB a düşürüp "Gigabayt 1070ti 8gb" alayım mı, en ucuz model şuan Amazon UK sitesinde ki ? önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Daha güçlü bir ekran kartından zarar gelmez tabii ki Depolama için harici olarak ek alanın varsa 2TB işini görecektir. Ayrıca HDD eklemek ekran kartı yükseltmekten daha basit bir yükseltme işlemi.